Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 563
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Broze charme..

| Annemieke Spaander

Tegenover Timothy veel later in haar leven, had zij, mede door deze overtuiging van haar moeder, moeite gehad haar wensen kenbaar te maken. Dat zij zich voegde naar hem was normaal, zij moest echter moeite doen om de ruimte die ze nodig had, in te nemen en die hij haar moest gunnen. Haar normen en waarden patroon, dat nu haar referentiekader was van waaruit ze beslissingen nam, diende ze overboord te gooien om hem te zeggen dat het kantoor dat hij bezig was te maken in huis, ook voor haar gold. 

Het had haar jaren gekost om zowel hem als zichzelf ervan te overtuigen dat het een volkomen normaal gegeven was. Hij had haar eerst een schuldgevoel bezorgd door te stellen dat haar eisen niet realistisch waren. In eerste instantie nam zij dat van hem over.

Hij stelde haar hierin ietwat teleur, moest ze toegeven. Zo op het oog waren zijn normen en waarden en de positie van de vrouw wel boven de norm. Toch stuitte hij op bezwaren, wanneer ze daadwerkelijk iets van hem vroeg. Ze vroeg hem een eigen ruimte voor haar in te richten, waarin zij zich kon terugtrekken en haar creativiteit kon ontplooien.  Eerst had hij gezegd dat het niet mogelijk was. Waar moest hij de ruimte vandaan halen?

’Jouw kantoor kan toch in tweeën gedeeld worden?

Hij keek haar aan of hij water zag branden. Zijn botte weigering maakte haar boos.   Ze besloot het er voorlopig niet meer over te hebben. Door hem te laten nadenken over zijn onredelijke reactie, hoopte ze dat hij er zelf op terug zou komen. Dat deed hij niet, waarna zij het na twee weken weer ter sprake bracht. Hoe hij dacht het op te lossen?

Tot haar verbazing en genoegen hoorde ze hem zeggen dat hij zou kijken wat er mogelijk was om de kamer in tweeën te delen.

‘Mooi’, had ze gezegd. Hij had toegegeven, maar bleef chagrijnig omdat ze zijns inziens te veel had gevraagd. Hij kon echter geen reden bedenken die plausibel genoeg was om het niet te doen.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 222

1.55

(De gemiddelde waardering is 1.5 door 2 stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Lucht

Geschreven door Connie van Vuuren. Geplaatst in Coronavirus.
Mijn dienst is voorbij ik ben twee dagen vrij maar terwijl ik op adem kom vechten mijn patiënten om   noodzakelijke lucht ik denk aan ze en zucht want wat mij...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Even iets anders in deze onzekere tijd.

23, mrt, 2020 Harry Boerkamp

Een sprankje hoop

07, mei, 2020 Esther Goesinne

Meneer Geurtsen

05, mrt, 2020 Harry Boerkamp
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!