Korte verhalen

55 woorden verhalen op Schrijverspunt
  • Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

    De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

    Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.
  • Wil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis). Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Broze charme..

Tegenover Timothy veel later in haar leven, had zij, mede door deze overtuiging van haar moeder, moeite gehad haar wensen kenbaar te maken. Dat zij zich voegde naar hem was normaal, zij moest echter moeite doen om de ruimte die ze nodig had, in te nemen en die hij haar moest gunnen. Haar normen en waarden patroon, dat nu haar referentiekader was van waaruit ze beslissingen nam, diende ze overboord te gooien om hem te zeggen dat het kantoor dat hij bezig was te maken in huis, ook voor haar gold. 

Het had haar jaren gekost om zowel hem als zichzelf ervan te overtuigen dat het een volkomen normaal gegeven was. Hij had haar eerst een schuldgevoel bezorgd door te stellen dat haar eisen niet realistisch waren. In eerste instantie nam zij dat van hem over.

Hij stelde haar hierin ietwat teleur, moest ze toegeven. Zo op het oog waren zijn normen en waarden en de positie van de vrouw wel boven de norm. Toch stuitte hij op bezwaren, wanneer ze daadwerkelijk iets van hem vroeg. Ze vroeg hem een eigen ruimte voor haar in te richten, waarin zij zich kon terugtrekken en haar creativiteit kon ontplooien.  Eerst had hij gezegd dat het niet mogelijk was. Waar moest hij de ruimte vandaan halen?

’Jouw kantoor kan toch in tweeën gedeeld worden?

Hij keek haar aan of hij water zag branden. Zijn botte weigering maakte haar boos.   Ze besloot het er voorlopig niet meer over te hebben. Door hem te laten nadenken over zijn onredelijke reactie, hoopte ze dat hij er zelf op terug zou komen. Dat deed hij niet, waarna zij het na twee weken weer ter sprake bracht. Hoe hij dacht het op te lossen?

Tot haar verbazing en genoegen hoorde ze hem zeggen dat hij zou kijken wat er mogelijk was om de kamer in tweeën te delen.

‘Mooi’, had ze gezegd. Hij had toegegeven, maar bleef chagrijnig omdat ze zijns inziens te veel had gevraagd. Hij kon echter geen reden bedenken die plausibel genoeg was om het niet te doen.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 124
(Gemiddelde waardering 1.5 met 2 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

Allerzielen

nov 02, 2019 Quote Guido Aerts

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten