Korte verhalen

55 woorden verhalen op Schrijverspunt
  • kort verhaalHet korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

    De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

    Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.
  • meedoenWil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis).Een kort verhaal bij Schrijverspunt mag uit maximaal 500 woorden bestaan.
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Broze charme 15.5

Er was een tijd dat alle mannen hongerig naar haar keken als Mimi binnenkwam. De gretige blikken spraken boekdelen. Allen zouden wel een nachtje met haar door willen brengen. Zo tussen haar vijfentwintigste en haar vijfendertigste waren haar hoogtij dagen, waar het begeerlijkheid betrof. Ze vond het heerlijk om een terrasje te pakken in haar eentje, te mijmeren over haar bestaan en hoe ze de dingen ging aanpakken. En altijd was er een man die haar bekeek. Hoewel ze het leuk vond om te weten dat ze aantrekkelijk was voor het andere geslacht, waren er dagen bij dat ze met een grote capuchon op haar hoofd en een wijde vormeloze jas aan, het terras vulde. Geen begeerlijke blikken, geen opdringerige mannen die een praatje begonnen om te kijken hoever ze konden komen. Steeds als ze opkeek boorden een paar mannen ogen zich in de hare, taxeerden hun kansen. Glimlachten als ze opkeek en als er maar iets van interesse in haar ogen blonk, deden ze een poging. Meestal moest ze 'nee' verkopen anders kon ze wel aan het neuken blijven. Ze werd er moe van, altijd maar mensen te moeten teleurstellen. In het begin had het haar zelfvertrouwen enorm opgevijzeld maar op een gegeven moment wist ze het wel. Dat ze knap was en goed in de markt lag. 'Laat me met rust', dacht ze als de zoveelste dacht een kans te maken. Ze wist op het laatst niet meer wie ze wel of niet leuk vond. Ingesteld op afwijzing. Later dacht ze: o hij was eigenlijk wel leuk. De zelfverdediging had op dat moment het hoogtepunt bereikt en ze keek niet meer op of om, als ze in haar eentje op het terras zat. Dan nog waren er mannen die haar graag beter wilden leren kennen.
Ze had geen zin om een vriendin mee te vragen. De een moest dit, de ander dat. Vermoeiend. Ze wilde een terrasje pakken en dus deed ze dat. De wellustige blikken nam ze op de koop toe. 
Nu ze ouder was, besefte ze dat ze gewoon kon zitten en rond kon kijken, zonder in een paar hitsige mannen ogen te kijken. Aan de ene kant was dat heerlijk, aan de andere kant besefte ze dat ze ouder werd en dat haar macht aan het tanen was. En alleen maar meer zou tanen. Ze genoot er van met rust gelaten te worden en toch stak het haar op een bepaalde manier ook. Ze kon haar arrogantie laten vallen. Ze kon vriendelijk zijn zonder dat ze er meteen van alles bij haalden. Ze kon meer van zichzelf laten zien. Dat wel.... 
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 208
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Meer schrijfactiviteiten