Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 816

Broze charme 15.5

Er was een tijd dat alle mannen hongerig naar haar keken als Mimi binnenkwam. De gretige blikken spraken boekdelen. Allen zouden wel een nachtje met haar door willen brengen. Zo tussen haar vijfentwintigste en haar vijfendertigste waren haar hoogtij dagen, waar het begeerlijkheid betrof. Ze vond het heerlijk om een terrasje te pakken in haar eentje, te mijmeren over haar bestaan en hoe ze de dingen ging aanpakken. En altijd was er een man die haar bekeek. Hoewel ze het leuk vond om te weten dat ze aantrekkelijk was voor het andere geslacht, waren er dagen bij dat ze met een grote capuchon op haar hoofd en een wijde vormeloze jas aan, het terras vulde. Geen begeerlijke blikken, geen opdringerige mannen die een praatje begonnen om te kijken hoever ze konden komen. Steeds als ze opkeek boorden een paar mannen ogen zich in de hare, taxeerden hun kansen. Glimlachten als ze opkeek en als er maar iets van interesse in haar ogen blonk, deden ze een poging. Meestal moest ze 'nee' verkopen anders kon ze wel aan het neuken blijven. Ze werd er moe van, altijd maar mensen te moeten teleurstellen. In het begin had het haar zelfvertrouwen enorm opgevijzeld maar op een gegeven moment wist ze het wel. Dat ze knap was en goed in de markt lag. 'Laat me met rust', dacht ze als de zoveelste dacht een kans te maken. Ze wist op het laatst niet meer wie ze wel of niet leuk vond. Ingesteld op afwijzing. Later dacht ze: o hij was eigenlijk wel leuk. De zelfverdediging had op dat moment het hoogtepunt bereikt en ze keek niet meer op of om, als ze in haar eentje op het terras zat. Dan nog waren er mannen die haar graag beter wilden leren kennen.
Ze had geen zin om een vriendin mee te vragen. De een moest dit, de ander dat. Vermoeiend. Ze wilde een terrasje pakken en dus deed ze dat. De wellustige blikken nam ze op de koop toe. 
Nu ze ouder was, besefte ze dat ze gewoon kon zitten en rond kon kijken, zonder in een paar hitsige mannen ogen te kijken. Aan de ene kant was dat heerlijk, aan de andere kant besefte ze dat ze ouder werd en dat haar macht aan het tanen was. En alleen maar meer zou tanen. Ze genoot er van met rust gelaten te worden en toch stak het haar op een bepaalde manier ook. Ze kon haar arrogantie laten vallen. Ze kon vriendelijk zijn zonder dat ze er meteen van alles bij haalden. Ze kon meer van zichzelf laten zien. Dat wel.... 
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Annemieke Spaander
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 417
Publicatie op .

Geef een waardering voor: "Broze charme 15.5"

Geschreven door Annemieke Spaander . Geplaatst in Kort verhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!