• Korte verhalen

  Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is een compleet verhaal.

 • Ook meedoen?

  Wil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Geen feuilleton! Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis). Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
 • Beoordelen?

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Kort verhaal

Jouw verhaal hier toevoegen?

De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.

Broze charme 14.0

Mimi Na een week gaf hij haar mobiel terug. Mimi was teleurgesteld. Een week was bij lange na niet genoeg om van haar verslaving af te komen. Soms was het verlangen te groot, dan liep ze naar een telefooncel om hem te bellen. Alleen verdwenen die de laatste tijd ook bij bosjes. Met de huistelefoon kon ze niet bellen, hij controleerde de nummers. Ze kon aan niets anders denken dan aan contact met hem. Ze wilde naar hem toe rijden. Halverwege besefte ze wat ze aan het doen was en keerde. Dat was de tweede dag geweest. De derde dag moest ze werken, tot haar opluchting. Het werk verhinderde haar dingen te doen waar ze spijt van zou krijgen. De andere dagen waren een ware martelgang. De idioot. Ze had hem toe willen schreeuwen: 'Ik kan het niet, ik ben verliefd, het is een verslaving'. Gelaten pakte ze de mobiel terug en deed een vertwijfelde poging: 'Misschien is het nog even te vroeg Tim'. 'Ik vertrouw je', had hij gezegd en dat had haar wanhopig gemaakt. Ze was allesbehalve te vertrouwen. Hoe ging ze de tijd doorkomen? Niet op haar telefoon kijken, niet luisteren naar alle piepjes, niet erop ingaan als hij iets schreef. Het was een schier onmogelijke opdracht. Ze wilde hem door elkaar schudden. Hij begreep er niets van. Hoe kon ze het hem uitleggen? Hij verwarde liefde met verliefdheid. Ze moest weg. Uit het wespennest. En de kinderen dan? Timothy moest voor de kinderen zorgen, zodat zij weg kon. De stofjes zouden zich langzaam uit haar brein verwijderen en dan zou ze weer terug keren. Timothy Nadat hij haar haar mobiel had teruggegeven hoopte hij dat het voorbij was. Dat ze haar vergissing had ingezien en dat het verstandiger was zich niet meer met die Barry in te laten. Hij was erachter gekomen dat hij een stuk jonger was dan zij. Dat hij nog studeerde. Wat moest ze nou met zo iemand? Een getrouwde vrouw met kinderen. Hij snapte niks van haar. Dat ze zich zo had laten gaan en alles op het spel had gezet. Ze had hem wel overtuigd van het feit dat ze bij hem wilde blijven, door haar telefoon in te leveren. Dat had hem gesterkt. Na drie dagen echter merkte hij weer dat ze zich vreemd ging gedragen. Ze liep weg, verstopte zich om berichtjes te sturen of te bellen. Hij hoorde haar fluisteren en de pijn keerde terug. Ze loog. Het was weer begonnen. Hij balde zijn handen tot vuisten, liep naar haar toe, maar keerde halverwege weer om. Dat zou alleen averechts werken. Waarom hield hij toch zoveel van haar? Waarom gaf hij het niet gewoon op? Dit zou allemaal op niks uitlopen. Ze bleef doorgaan met Barry en met hem om de tuin leiden. Zijn tranen drupten op zijn shirt. Hij stapte in zijn auto en bleef de hele avond weg.
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 271
(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Jouw verhaal gratis als BookBuster?

Door BookBuster krijgen minder bekende schrijvers een serieuze kans. BookBuster is een project van Schrijverspunt om (nog) minder bekende schrijvers een publicatiekans te geven. Het is de manier om…

Jouw quote te lezen voor anderen?

Een quote is een aanhaling of een citaat, ofwel een weergave van wat iemand gezegd heeft. Wij en anderen zijn erg benieuwd naar jouw quote. De quote mag van jezelf zijn of een leuke door jou gevonden…