Korte verhalen

55 woorden verhalen op Schrijverspunt
  • kort verhaalHet korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

    De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

    Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.
  • meedoenWil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis).Een kort verhaal bij Schrijverspunt mag uit maximaal 500 woorden bestaan.
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Broze charme 14.0

Mimi Na een week gaf hij haar mobiel terug. Mimi was teleurgesteld. Een week was bij lange na niet genoeg om van haar verslaving af te komen. Soms was het verlangen te groot, dan liep ze naar een telefooncel om hem te bellen. Alleen verdwenen die de laatste tijd ook bij bosjes. Met de huistelefoon kon ze niet bellen, hij controleerde de nummers. Ze kon aan niets anders denken dan aan contact met hem. Ze wilde naar hem toe rijden. Halverwege besefte ze wat ze aan het doen was en keerde. Dat was de tweede dag geweest. De derde dag moest ze werken, tot haar opluchting. Het werk verhinderde haar dingen te doen waar ze spijt van zou krijgen. De andere dagen waren een ware martelgang. De idioot. Ze had hem toe willen schreeuwen: 'Ik kan het niet, ik ben verliefd, het is een verslaving'. Gelaten pakte ze de mobiel terug en deed een vertwijfelde poging: 'Misschien is het nog even te vroeg Tim'. 'Ik vertrouw je', had hij gezegd en dat had haar wanhopig gemaakt. Ze was allesbehalve te vertrouwen. Hoe ging ze de tijd doorkomen? Niet op haar telefoon kijken, niet luisteren naar alle piepjes, niet erop ingaan als hij iets schreef. Het was een schier onmogelijke opdracht. Ze wilde hem door elkaar schudden. Hij begreep er niets van. Hoe kon ze het hem uitleggen? Hij verwarde liefde met verliefdheid. Ze moest weg. Uit het wespennest. En de kinderen dan? Timothy moest voor de kinderen zorgen, zodat zij weg kon. De stofjes zouden zich langzaam uit haar brein verwijderen en dan zou ze weer terug keren. Timothy Nadat hij haar haar mobiel had teruggegeven hoopte hij dat het voorbij was. Dat ze haar vergissing had ingezien en dat het verstandiger was zich niet meer met die Barry in te laten. Hij was erachter gekomen dat hij een stuk jonger was dan zij. Dat hij nog studeerde. Wat moest ze nou met zo iemand? Een getrouwde vrouw met kinderen. Hij snapte niks van haar. Dat ze zich zo had laten gaan en alles op het spel had gezet. Ze had hem wel overtuigd van het feit dat ze bij hem wilde blijven, door haar telefoon in te leveren. Dat had hem gesterkt. Na drie dagen echter merkte hij weer dat ze zich vreemd ging gedragen. Ze liep weg, verstopte zich om berichtjes te sturen of te bellen. Hij hoorde haar fluisteren en de pijn keerde terug. Ze loog. Het was weer begonnen. Hij balde zijn handen tot vuisten, liep naar haar toe, maar keerde halverwege weer om. Dat zou alleen averechts werken. Waarom hield hij toch zoveel van haar? Waarom gaf hij het niet gewoon op? Dit zou allemaal op niks uitlopen. Ze bleef doorgaan met Barry en met hem om de tuin leiden. Zijn tranen drupten op zijn shirt. Hij stapte in zijn auto en bleef de hele avond weg.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 228
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

ziek zijn

okt 12, 2019 Poëzie Sherina aka.sheri

Slaapvrees

okt 21, 2019 55 woorden Christiene M. de Vries

Meer schrijfactiviteiten