Korte verhalen

55 woorden verhalen op Schrijverspunt
  • kort verhaalHet korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

    De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

    Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.
  • meedoenWil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis).Een kort verhaal bij Schrijverspunt mag uit maximaal 500 woorden bestaan.
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Peter Madsen

Dat was toch die man die die journaliste had vermoord? Kom, hoe heet ze ook alweer, dacht Mimi terwijl ze haar knipperlichtje liet knipperen. Kim Wall. Die jonge journaliste die het gewaagd had met die idioot mee te gaan. In haar eentje. Op zijn onderzeeboot, The ass. Wat dacht hij toen zij bij hem instapte? Dat is een leuk vrouwtje om al mijn fantasieën eens op te botvieren? Als zij rechercheur was geweest en hij had tegenover haar gezeten, fantaseerde ze eens, had ze als eerste gevraagd: 'What would you do with me if you were alone with me?'
Verbaasd keek hij haar aan, want deze vraag had hij niet verwacht. Onderwijl zou zijn fantasie grote hoogten bereiken. De activiteit in het beestachtige deel van zijn hersens zou oplichten. Zijn ogen begonnen te glimmen, al zei hij niets. Glimlachend keek hij haar aan. 
'I would fuck you'.
'Of course you would. And after that?' 
'It depends'.
'Depends on what?'
....
'Depends on the materials you have to undo me from my arms and legs or what?'
Hij lachte.
'Why do you want to know?'
'I would like to know why it is so nice for you to kill another person'.
Hij sloot zich af. Ze zag het. Hij begon met zijn ogen te draaien en keek verveeld naar zijn schoenen.
'Mister Madsen would you like to know what i am dreaming of doing with you when i am alone with you?'
Hij glimlachte. 'You would fuck me'.
'Of course but after that comes the delicious part, isn't it?'
Zijn glimlach bevroor. Ze vertelde. Hij moest luisteren. De bewaker stond achter hem. Hij sloot zich weer af. Zijn ogen rolden van de ene naar de andere kant en zijn voeten begonnen onrustig heen en weer te bewegen,
'Çan i go now?', vroeg hij de bewaker, die stoïcijns bij de deur bleef staan.
Onverstoorbaar vertelde ze door. Steeds onrustiger begonnen zijn voeten te bewegen.
'I want to go', schreeuwde hij.
Hij stond op. Pas toen kwam de bewaker in actie en greep hem bij de kraag.
'Mister Madsen why don't you let me finish my story, i am really dissapointed that you are not willing to listen to me'.
Ýou're a sick woman'. Vol walging keek hij haar aan.
'Do you still want to fuck me?'
Hij wendde zich tot de bewaker: 'Why does this piece of terrible shit work here. She is sick. Did you hear what she said? She should be in jail instead of me.' Woedend keek hij haar aan. Ze glimlachte.
'I would never never fuck you. You're disgusting', schreeuwde hij haar  met een rood hoofd toe.
'That's a pity mister Madsen, i would really like to fuck you.'
'Just get me out of here', schreeuwde hij naar de bewaker. Hij schopte zijn stoel om. Nadat ze de bewaker een knikje had gegeven, pakte hij meneer Madsen behoedzaam doch stevig bij de arm en leidde hem naar zijn cel.   
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 220
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

ziek zijn

okt 12, 2019 Poëzie Sherina aka.sheri

Gebruikt?

okt 09, 2019 Ze keek me aan Melissa Wouters

Meer schrijfactiviteiten