• images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan en verwijderen we.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

brief aan mijn oma's

Publicatie: 18 september 2020
                      
 
 
Dag oma's, zelf heb ik jullie nooit gekend, wat ik weet komt uit de herinneringen van jullie kinderen.
Herinneringen die allemaal hun eigen kleur hebben.
Hoe zou het zijn als ik jullie wel gekend had? Als ik naar de optelsom van jullie kinderen kijk heb ik nog steeds geen idee. Aan beide kanten geheimen waar niet over gesproken werd, of "hij was wel goed voor de buren". Dat zegt me al genoeg, er zat iets goed fout.
Zoals oom Joop, lid van de NSB maar:"het was een goeie jongen".
Mijn vader zijn vader, jong overleden, zijn moeder arm en hardwerkend om te overleven. Ze hield het met mannen werd er gezegd, veel liefdevolle aandacht was er niet, er moest gewerkt worden.
Wat zou je dit kleinkind meegeven?
In ieder geval een groot kado, mijn vader, de man waar ik zo vreselijk veel op lijk.
Met de rest van de familie heb ik nooit een band gehad, ze waren voor mij te luidruchtig. Een uitzondering, nicht Jet, twee tegenpolen die elkaar woordeloos verstaan. Dat kan ook niet anders Jet zegt alleen maar wat nodig is, ik praat teveel.
Dan is er nog de familie van mijn moeder, een grote familie waar van alles gebeurd is. Veel werd er thuis over deze oma en haar nazaten gesproken.
Aan jou de moeder van mijn moeder hoef ik niet te vragen wat je me zou meegeven.De hoeveelheid verhalen is enorm, ze struikelen over elkaar en hebben mij de liefde voor oude familieverhalen gegeven.
Ook hier weer de geheimen, soms kwamen ze boven, de taboes doorbroken.
Hoewel ik ontzettend op mijn vader lijk, ben ik ook niet aan de familietrekjes van jouw kant ontkomen. Dank voor je gastvrijheid, je humor, muziek, sociaal zijn en het onvoorwaardelijk accepteren van je kinderen.
Hoe zou het zijn als ik jullie gekend had?
Ik heb geen flauw idee.  
 
 
WAARDERING

HITS

364

Artikel aangepast: 18-09-2020

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
18.09.20
Feedback:
Ontroerend en ook wel een beetje triest verhaal.
Show more