Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

222 Hits

Publicatie op:
brief aan mijn oma's
                      
 
 
Dag oma's, zelf heb ik jullie nooit gekend, wat ik weet komt uit de herinneringen van jullie kinderen.
Herinneringen die allemaal hun eigen kleur hebben.
Hoe zou het zijn als ik jullie wel gekend had? Als ik naar de optelsom van jullie kinderen kijk heb ik nog steeds geen idee. Aan beide kanten geheimen waar niet over gesproken werd, of "hij was wel goed voor de buren". Dat zegt me al genoeg, er zat iets goed fout.
Zoals oom Joop, lid van de NSB maar:"het was een goeie jongen".
Mijn vader zijn vader, jong overleden, zijn moeder arm en hardwerkend om te overleven. Ze hield het met mannen werd er gezegd, veel liefdevolle aandacht was er niet, er moest gewerkt worden.
Wat zou je dit kleinkind meegeven?
In ieder geval een groot kado, mijn vader, de man waar ik zo vreselijk veel op lijk.
Met de rest van de familie heb ik nooit een band gehad, ze waren voor mij te luidruchtig. Een uitzondering, nicht Jet, twee tegenpolen die elkaar woordeloos verstaan. Dat kan ook niet anders Jet zegt alleen maar wat nodig is, ik praat teveel.
Dan is er nog de familie van mijn moeder, een grote familie waar van alles gebeurd is. Veel werd er thuis over deze oma en haar nazaten gesproken.
Aan jou de moeder van mijn moeder hoef ik niet te vragen wat je me zou meegeven.De hoeveelheid verhalen is enorm, ze struikelen over elkaar en hebben mij de liefde voor oude familieverhalen gegeven.
Ook hier weer de geheimen, soms kwamen ze boven, de taboes doorbroken.
Hoewel ik ontzettend op mijn vader lijk, ben ik ook niet aan de familietrekjes van jouw kant ontkomen. Dank voor je gastvrijheid, je humor, muziek, sociaal zijn en het onvoorwaardelijk accepteren van je kinderen.
Hoe zou het zijn als ik jullie gekend had?
Ik heb geen flauw idee.  
 
 

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "brief aan mijn oma's"

18.09.20
Feedback:
Ontroerend en ook wel een beetje triest verhaal.
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig