1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  970 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Bouwvrouw

Publicatie op : 04-06-2021

"Ik ontvang graag feedback"

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Bouwvrouw

206 Hits.
Op mijn racefiets maak ik een mooie tocht naar een Limburgs dorpje aan de Maas. Sinds kort woont hier een goede vriendin van mijn zus die zich de eigenaar mag noemen van een indrukwekkend pandje. Een opknappertje zullen we maar zeggen, maar daar draait zij haar hand niet voor om.
 
Het begint al met het nodige asbest dat dringend verwijderd moet worden. “Een peulenschilletje”, volgens de vriendin. Komt een gespecialiseerd bedrijf volgende week ‘even’ doen. En ook over het vele hak-breek- en sloopwerk maakt ze zich niet druk. Kan ze best zelf; daar heeft ze echt geen man voor nodig. En het graven van de sleuven voor de riolering die hier en daar wat verlegd moet worden, doet ze de komende week wel; allemaal geen probleem.
 
Als ik het grindpad op rij, zie ik haar in de keuken op een steiger staan. “Even de plafondplaten verwijderen. Dan kunnen we straks meteen de nieuwe leidingen trekken”, roept ze keihard om boven het geschal van de radio uit te komen. En als een echte bouwvrouw vervolgt ze: “Zet maar vast koffie dan gaan we zo schaften.”
 
Met bewondering kijk ik toe hoe ze samen met een paar andere vrouwen in dit huis aan het werk is. Ze maakt een droom waar. Al jaren wil ze een groot huis waar ze samen met anderen kan wonen, zodat gezelligheid en spullen gedeeld kunnen worden en ze voor elkaar kunnen zorgen als dat nodig is. Vaak hoor je mensen over dit soort dromen vertellen, maar zelden komen ze uit. Maar niet hier; hier gebeurt iets moois. Zeker nu de eerste mijlpaal bereikt is en het grote huis alleen nog maar prettig leefbaar hoeft te worden gemaakt.
 
De vrouwen die hier aan het werk zijn, zijn allemaal de 60 gepasseerd. Toch lijkt dat het genoegen van het plan alleen maar groter te maken. “Dat jij op deze leeftijd nog aan zo’n groot project begint”, vroeg mijn zus aan haar vriendin. “Waarom zou ik op mijn leeftijd mij nog door iets laten weerhouden?”, pareerde zij behendig. “Je kunt heel veel zelf en waar dat niet kan, zijn er genoeg mensen die willen helpen.”
 
“Heb je tijd om even een paar uurtjes behang mee af te stomen. Je bent hier nu toch”, vraagt ze met een vette knipoog. En voor ik het weet, hijs ik mij in een overal en ben ik volop aan het werk. Zo doen deze vrouwen dat dus: alles en iedereen wordt gemobiliseerd om mee te doen en het is nog leuk ook. Het heeft een beetje de sfeer van een werkvakantie. Zoals je vroeger met vrienden een weekje naar Frankrijk ging om te helpen bij het opknappen van een oud boerderijtje. Niets zo gezellig als de uitgebreide lunch of de diners in de ondergaande zon aan de lange tafel in de tuin na uren hard werken.
 
Als we even later aan de koffie zitten met zelfgemaakte appeltaart (jawel die kwam iemand gewoon even brengen), komt een van de vrouwen met een hoop kabaal de trap af gestormd. “Kijk wat ik heb gevonden!”, roept ze opgetogen. “Onder het tapijt in de oude kast die ik wilde slopen, vind ik zomaar een portemonnee met héél veel bankbiljetten. Dit huis brengt ons geluk; ik weet het zeker!”
 
“Eet je mee vanavond”, vraagt de vriendin van mijn zus, "dan kun je daarna nog een paar uurtjes helpen. Wie weet wat we allemaal nog meer vinden.” En zo word ik ongemerkt gestrikt als bouwvrouw en ga ik aan de slag met het verwijderen van ontelbare bruine schrootjes in de hoop dat ik de volgende ben die een verborgen schat ontdekt.
 
Heel slim die vrouwentrucjes: het werkt als een tierelier.

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

05.06.21
Feedback:
Mooi verhaal en met plezier gelezen. Alleen de vierde paragraaf loopt niet helemaal lekker.
 • Waardering
  80%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
 • Sylvia Schalken 06.06.21
  Dank voor je feedback Bert. Kun je aangeven wat je niet helemaal lekker vindt lopen in deze paragraaf? Zou mij kunnen helpen om de tekst eventueel te verbeteren.
  • Sylvia Schalken 07.06.21
   @Bert Dank je wel. Wat raar toch dat je zo'n tekst 10 keer leest en het gewoon niet ziet. Maar inmiddels gecorrigeerd.
  • Bert Vermeer 06.06.21
   Hallo Sylvia. B.v. : ...zodat gezelligheid en spullen gedeeld kunnen delen en... Gedeeld kunnen delen? Volgens mij dubbelop.
04.06.21
Feedback:
Met plezier gelezen!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Wen er maar aan!
302
Lezen?
Blauw van de kou
284
Lezen?
Toen iedereen danste...
283
Lezen?
Verliefd!
281
Lezen?
Column
Avondklok
277
Lezen?