Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

433 Hits

Publicatie op:
Boris
De bollen die geplant zijn in het najaar steken nu hun kopjes boven de aarde. Het is lente en dat betekent verwachting voor hetgeen er komen gaat.
Alleen de sneeuwklokjes staan stoer te bloeien in de koude aarde.
Somber zit Jan voor het raam te kijken naar de tuin maar ziet de ontluikende lente niet. Jan denkt na over zijn werk en concludeert dat er geen toekomst in zit. Hij vreest het ergste. Het gesprek van vanmiddag was onthutsend, het heeft hem zo erg gekwetst. De thuisreis kan hij zich niet meer herinneren, hij is boos naar huis gefietst.
Nu zit hij voor het raam en voelt zich uitgeblust.
De deur gaat piepend open, hij kijkt niet om, hij weet dat de kat Boris is, och het is zo’n geweldig dier. Boris springt op zijn schoot en geeft hem kopjes, een weldaad, hier knapt hij van op, kopjes van Boris zijn levensreddend.

Op een regenachtige dag vijf jaar geleden vond hij een kleine kat, nauwelijks drie maanden, zei de dierenarts, die hij direct in zijn hart sloot.
Sindsdien is Boris zijn alles en vooral zijn troost in slechte dagen.
Jan ontwaakt uit zijn boze bui, Boris brengt hem terug naar de werkelijkheid.
Boris moet eten en drinken hebben. Boris is een kat van de klok.
EDan zit hij weer voor het raam en Boris springt na zijn maaltje weer op zijn schoot.
Eindelijk ziet hij de sneeuwklokjes, de ontluikende bollen,, de verwachting slaat over, hij maakt plannen voor morgen.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Boris"