1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  969 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Boos!

Publicatie op : 07-05-2021

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Boos!

232 Hits.
'Of ik zijn veters even kan strikken’, vraagt het ventje. En meteen steekt hij zijn voetje naar voren. Ik ga door de knieën en strik de lange veter in een stevige knoop met sierlijke lus. ‘Wat hij hier zo alleen aan het doen is’, vraag ik hem met schijnbaar nonchalance, want waar ik ook kijk: ik zie geen andere mensen in het bos. “Ik ben weggelopen”, zegt hij triomfantelijk en hij kijkt mij vorsend aan om te besluiten of hij zich ook nu weer snel uit de voeten moet maken. “Zo,” zeg ik, “dat is nogal wat: weglopen. Is er iets ergs gebeurd dan?” Of het ‘erg’ is, weet hij niet precies, maar vanmorgen is hij wel heel boos geworden op zijn vader.
 
Die had met Kerstmis al een keer gezegd dat ze dit jaar niet konden gaan skiën, omdat de baas van het land had besloten dat alle mensen voorlopig niet meer op vakantie mochten gaan. En hij wilde juist zo graag leren skiën; net als zijn vriendje die het al heel goed kon. En toen kwam de sneeuw en ging het nog steeds niet door.
 
En datzelfde vriendje is vanmorgen met zijn ouders voor een weekje naar Bonaire gegaan om te gaan snorkelen. Iets wat hij óók al zo graag wil leren, maar wat zeker ook weer niet mag van zijn ouders. Want vanmorgen had zijn vader gezegd dat ze nog steeds niet naar het buitenland kunnen gaan.
“Waarom mag mijn vriendje wel al leuke dingen doen en moet ik zo stom thuis blijven?” vraagt hij zich hevig verontwaardigd af. Dus is hij maar weggelopen. “En ik ga ook niet meer terug!” komt er stellig achteraan.
 
Of hij het dan goed vindt om een eindje met mij op te lopen, want ik ben alleen op pad gegaan in het bos en dat doe ik eigenlijk nooit. De kleine man recht zijn ruggetje en pakt mijn hand stevig vast. “Kom maar”, zegt hij. “Je hoeft niet bang te zijn. Ik blijf wel bij jou.” En samen lopen we verder door het bos en over het pad langs de grote vijver tot we weer een beetje in de buurt van huizen komen.
 
“Ik heb zo’n dorst”, zeg ik kleintjes. “Ik zou wel iets willen drinken.” ” Mijn mama zet hele lekkere koffie,” laat het stoere kereltje trots weten. “Tante Saskia zegt dat elke keer als ze bij ons is. Mama woont daar”, wijst hij. “Dan wil ik wel een kopje koffie bij je mama bestellen en misschien heeft ze voor jou ook wel iets te drinken?” Nietsvermoedend trekt het ventje mij mee naar zijn huis. We gaan achterom en lopen recht in de armen van een moeder met een uiterst bezorgde blik. “Uw zoontje zegt dat u zo’n lekkere koffie kunt zetten. Zullen we een bakkie doen in ruil voor het verhaal waarom ik hier ben?”, vraag ik haar met een geruststellende knipoog.
 
De moeder begrijpt de situatie en nodigt mij uit plaats te nemen aan de grote keukentafel. “Niet te laat naar huis gaan”, roept het jochie nog tegen mij, “anders word je moeder boos” en pijlsnel schiet hij naar boven om met zijn racebaan te gaan spelen. En de ruzie met zijn vader? Die is hij door onze lange wandeling weer helemaal vergeten. Hij een spannende middag en ik een mooi verhaal.
 
PS: Ik ontvang graag feedback

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

08.05.21
Feedback:
Leuk verhaaltje Sylvia. Tip. Probeer nog iets meer sfeer te creëren door de omgeving wat meer te schilderen met woorden.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
08.05.21
Feedback:
Leuk verhaal om te lezen.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
07.05.21
Feedback:
Inderdaad, een mooi verhaal! En daarenboven mooi verteld.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Wen er maar aan!
302
Lezen?
Blauw van de kou
284
Lezen?
Toen iedereen danste...
283
Lezen?