SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal.
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Boodschappentassen

Publicatie: | Marianne Kemmerling

Voor de uitvoering door Freek de Jonge in het Vondelpark vanmiddag had ik een plaatsje gereserveerd. Intussen had ik het druk met ander leuks, dus een beetje (te) laat vloog ik met mevrouw Vos naar buiten. Niet meer te belopen daarvoor was het te laat. De tram was er snel, maar, moi weer, geen mondkapje. De vrouw naast mij op de halte bleek in de verzorging te werken, zij gaf me er desgevraagd een van een stapeltje uit haar grote boodschappentas, zo lief. In de rij voor het Openluchttheater tikte iemand me op de schouder. Ze had gelezen dat het theater geen honden toeliet. En nu?? Deze vrouw bood me spontaan aan de hond in haar ondertussen uitgeruimde boodschappentas te verbergen, alweer iemand lief. Ze vertelde me direct ook dat ze het heerlijk vond zich bij mij aan te sluiten daar ze het net had uitgemaakt met haar vriend omdat hij zich voor de gelegenheid niet had verkleed en stonk. Ik bedacht nog even dat ik er heel wat voor over zou hebben gehad als de man die ik liefheb stinkend naast me zou staan. Hoewel ik me zoiets nou juist bij die man ook weer moeilijk kan voorstellen. Maar goed. Wij zijn als duo met de hond verborgen in de tas geplaceerd zonder dat iemand mevrouw Vos opmerkte. Mijn nieuwe vriendin, die niet dood op FB gevonden wil worden, bood me nog door haar meegebrachte gekoelde gin en tonic aan. Freek was op dreef. En mevrouw Vos heeft in de tas voornamelijk geslapen. Na de voorstelling hebben we samen nog even een terrasje genomen..

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.