SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Boodschappentassen

Publicatie: 29.01.2022 | Marianne Kemmerling

Voor de uitvoering door Freek de Jonge in het Vondelpark vanmiddag had ik een plaatsje gereserveerd. Intussen had ik het druk met ander leuks, dus een beetje (te) laat vloog ik met mevrouw Vos naar buiten. Niet meer te belopen daarvoor was het te laat. De tram was er snel, maar, moi weer, geen mondkapje. De vrouw naast mij op de halte bleek in de verzorging te werken, zij gaf me er desgevraagd een van een stapeltje uit haar grote boodschappentas, zo lief. In de rij voor het Openluchttheater tikte iemand me op de schouder. Ze had gelezen dat het theater geen honden toeliet. En nu?? Deze vrouw bood me spontaan aan de hond in haar ondertussen uitgeruimde boodschappentas te verbergen, alweer iemand lief. Ze vertelde me direct ook dat ze het heerlijk vond zich bij mij aan te sluiten daar ze het net had uitgemaakt met haar vriend omdat hij zich voor de gelegenheid niet had verkleed en stonk. Ik bedacht nog even dat ik er heel wat voor over zou hebben gehad als de man die ik liefheb stinkend naast me zou staan. Hoewel ik me zoiets nou juist bij die man ook weer moeilijk kan voorstellen. Maar goed. Wij zijn als duo met de hond verborgen in de tas geplaceerd zonder dat iemand mevrouw Vos opmerkte. Mijn nieuwe vriendin, die niet dood op FB gevonden wil worden, bood me nog door haar meegebrachte gekoelde gin en tonic aan. Freek was op dreef. En mevrouw Vos heeft in de tas voornamelijk geslapen. Na de voorstelling hebben we samen nog even een terrasje genomen..

WAARDERING

HITS:

114

AANGEPAST:

29 januari 2022

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Geef s.v.p. alleen 5 sterren als het werk perfect is en jij geen verbeteringsmogelijkheden ziet. Schrijvers stellen jouw tips en opmerkingen vooral op prijs.
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.