Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

417 Hits

Publicatie op:
boer Teun ( deel 4 einde verhaal )

In de brandende zon van het kleine Afrikaanse dorpje langs een andere grens werken beide hard om de dieren te verzorgen, te melken en in een bouwvallig schuurtje kaas te maken.
Er worden diverse mensen door hun opgeleid in alle aspecten van de schapen en geitenhouderij. Nu zijn ze enthousiast ontvangen en krijgen alle medewerking van de dorpsoudste. Deze ziet wel toekomst in het plan.
Maanden werken, mislukte kazen, weggelopen schapen maar uiteindelijk wordt het een stabiele kudde, met productie van melk en kaas.
Boer Teun houdt contact met thuis en de nieuwe medewerker die alles bij hun doet is een gelukkig man, die vreest de dag dat ze terug komen, dan zit zijn taak erop.
Hij is van de dieren gaan houden net als boer Teun.
Er is al met al een jaar versteken maar dan hebben ze een stabiele onderneming neergezet met deskundige mensen aan de leiding, het is een soort eigen bedrijf geworden een coöperatie, zodat iedereen er iets aan verdient.
Langzaam verbeteren de leefomstandigheden in het kleine dorpje langs een andere grens, dat geeft hoop voor de toekomst.

Thuis in het kleine dorpje langs de grens is alles weer bij het oude, boer Teun en zijn geliefde Nadia werken op de boerderij met hun schapen en geiten.
Ze produceren melk en kaas en zijn tevreden met hun bestaan.
In Afrika is het kleine dorpje langs een andere grens is welvarender geworden en steeds meer dorpen kopen bij hun de lammeren en geitjes om deze activiteiten te kopiëren.
De droogte is niet verdwenen, de mensen zetten hun leven naar hun hand, grijpen alle kansen en sterven niet van de honger. Het Afrikaanse land is een gelukkig land geworden


Als er eens….….. zo begon mijn sprookje
Als er eens …….. meer mensen open zouden staan voor het onbekende en kansen grijpen
Als er eens …….. meer mensen zouden zijn als boer Teun en zijn dorpelingen zou de wereld er stukken beter uitzien.

Als er eens…………


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "boer Teun ( deel 4 einde verhaal )"