SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Bloemenkinderen (Kinderverhaal)

Publicatie: 22.09.2021 | Stientje Van de walle

De bloemenkinderen.
Kennen jullie de wereld van de bloemenkinderen.?
Ik kende die ook niet, maar een heel slim bloemenmeisje leerde die mij kennen.
Er was eens een heel lief bloemenmeisje, Laura was haar naam, ze was een heel slim bloemenkind. Maar op een dag had ze een probleem. De andere bloemenkinderen hadden het al gezien. Laura liet haar bloemenkopje hangen, ze wou geen water meer drinken, ze lachte niet meer.
Daar moeten we iets aan doen zei het Madeliefje, iedereen vond haar lief. We moeten te weten komen waarom Laura ons bloemenmeisje niet meer lacht. Het Madeliefje lag de hele nacht wakker, plots sprong ze uit haar bloemenbedje in de wei en liep naar binnen in hun bloemenhuisje, ze keek op de bloemenkalender en ontdekte dat het bijna de 19 de juli was, maar dat is het vakantiefeestje van Laura dacht ze.
Nu was ze ook van streek, waarom is Laura niet blij dacht ze? Iedereen is toch blij als je jarig bent. Ik moet uitzoeken wat er mis is. Madelief, Roos en ook de Paardenbloem gingen naar Laura toe. Laura waarom speel je niet meer met ons? En waarom ben je niet blij met je bloemenfeestje?
Laura zuchtte en antwoordde. ”Ik vind alle bloemen zo lief ook de distels en de doornen, maar toch kan niet iedereen op mijn feestje komen. Dat vind ik niet leuk ik wil niemand verdriet aandoen. Ik wil ook dat het een leuk feestje wordt, maar ik kan geen spelletjes verzinnen, ik vind zoveel dingen leuk dat ik niet kan kiezen.
De anderen bloemenkinderen antwoorden het is niet erg dat je niet al de bloemen vraagt, ze komen wel eens op een andere keer aan de beurt, iedereen moet dat begrijpen, dat je niet alle bloemen even mooi en leuk vindt, dat is ook niet erg.
Madeliefje Roos en de Paardenbloem staken de bloemenkopjes bij elkaar. We weten de oplossing. Laura keek hoopvol naar haar bloemenvriendinnen. Wat? Hoe? Wat gaan we doen?
We verdelen ons bloemenhuisje in drie of vier bloemenblaadjes.
Op het eerste blaadje kunnen de bloemenmeisjes die het willen, een mooi kaartje maken met wasco en zwarte verf. O ja zuchtte Laura wat gaan we nog doen? Op het andere bloemenblaadje gaan we met onze bloemenbarbies spelen dat is ook gezellig. En zo gingen ze maar door, ze hadden heel goede ideeën.
Maar madeliefje zei we verklappen niet alles de rest zien jullie straks wel
Want ik denk dat Laura ons slim bloemenmeisje beslist ook nog een verrassing heeft, en dat we heel veel lekkers zullen krijgen. Ik hoop het toch zuchtte madeliefje en ze gaf Laura alvast een dikke vriendschapsknuffel….Stientje

 
Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

WAARDERING

HITS:

271

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
23.09.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Lief verhaaltje, Stientje.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.