Linda Tiemens

Blinde vlek

© Linda Tiemens op 07.02.2022.

Ik zie hem staan daar, op straat tussen de emmers verf. Met een keurende en kritische blik kijkt hij naar de straattegels, die zijn veranderd in een vrolijke bloemenjungle van wit en blauw. Op de aangrenzende muur is in diezelfde kleuren een prachtig schilderij zichtbaar van zo’n tien meter breed. Zijn met verfvlekken bedekte kleding verraden dat hij de maker is van dit kunstwerk. Ik besluit hem te complimenteren met zijn werk en vraag waarom hij zo aan het kijken is. Wil hij soms nog verbeteringen aanbrengen, is hij dan niet tevreden? Hij antwoordt dat hij kijkt naar het effect van de regen op de recent geverfde straat en wijst mij erop dat de kleuren op die manier mooi subtiel in elkaar overlopen. Hij vertelt dat hij zo’n tien dagen bezig is geweest en dat hij het werk vandaag heeft afgerond, net op tijd voor de grote parade die eraan komt. Na nog wat gesproken te hebben sta ik op het punt mijn wandeling te vervolgen wanneer er plots een auto aan komt rijden. De man loopt naar de bestuurster toe om haar vriendelijk te vragen een andere weg te nemen, de verf is immers nog niet opgedroogd. Daar heeft mevrouw duidelijk geen boodschap aan. Met niet geringe snelheid rijdt zij over de straat, waarbij de emmers verf omvallen en een spoor van witte en blauwe vlekken achterlaten, daar waar net nog een veld van bloemen stond. Een koude rilling trekt door mijn lijf en ik kan niet geloven wat ik net heb gezien. Vol vertwijfeling kijk ik naar het resultaat en vervolgens naar de man. 'Agh, ik kan die verf nog wel corrigeren’, zegt de man, ‘maar ja, die agressie hè’.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  09.02.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Ik zie het zo voor me.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  07.02.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Heel mooi!
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 627
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

George Knottnerus: Armin de paardenjongen

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.