Maryse Van Hal

Blind date

© Maryse Van Hal op 24.03.2021.

‘Als we elkaar straks ontmoeten, hoe herken ik je dan?’, vroeg ik. ‘Je herkent me’, zei mijn anonieme chatter ‘daar ben ik zeker van. Je herkent me aan mijn grootte, ik val in elk gezelschap op, je herkent me aan mijn kleding, ik kleed me aangenamer dan iedereen, je herkent me aan mijn lach, ik lach helderder dan iedereen, je herkent me aan mijn ogen, het schijnt dat ze zo kunnen stralen, maar vooral zul je me herkennen aan mijn stem, ze klinkt melodieuzer dan je ooit al hoorde.'
 
Toen ik ’s avonds het plein waar we naar een optreden zouden gaan luisteren, afspeurde naar een grote, mooi geklede man met stralende ogen en een heldere lach zag of hoorde ik niemand die aan deze beschrijving beantwoordde. Terwijl ik me voorzichtig tussen de toeschouwers wurmde, hoorde ik een warme, wondermooie stem. De persoon die op het podium aan het zingen was, kon melancholie en verlangen prachtig tot uiting brengen. Zijn stem raakte me diep. Tussen de mensen door kon ik een glimp van de man zien. Ik stond even perplex. De mooie stem behoorde toe aan een klein komisch mannetje gekleed in kleuren die me ondanks mezelf deden lachen en met ogen die straalden alsof hij zelf het geluk had uitgevonden. Door het contrast tussen de gestalte van de man, zijn mooie stem en zijn stralende ogen stopte ik een moment. Even had ik het gevoel dat hij speciaal voor mij zong: ‘All I need is to find somebody to love’. Toen het liedje gedaan was klom de man snel van het podium, ik draaide me om, mijn zoeken had niets opgeleverd en ik had geen zin om nog langer te blijven. Mijn auto stond niet zo ver weg en ik was er snel. Teleurgesteld omdat ik mijn mooie, grote, goed geklede man niet had gevonden, stapte ik in. Even dacht ik nog dat ik iemand hoorde roepen, maar toen ik rondkeek zag ik niemand. Ik voelde me zo bedrogen. Iemand had gewoon met mijn voeten gespeeld en ik was er met open ogen ingetuimeld!
 

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 532
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Patrick Bernauw: De paus van satan

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.