Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 
Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan en verwijderen we! Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

129 Hits

Publicatie op:
BLIND DATE

Al in eerste instantie gierden  de zenuwen door zijn keel en sloeg hij een stuk of wat fluitjes achterover.

Na het vijfde biertje zag hij het niet zo helder meer, maar werd op zijn wenken bediend- de barkeeper zag er de humor wel van in. Tot Maaike verscheen, als in een waas, om het even dacht hij en tikte nog een biertje achterover; de zesde inmiddels. Het gesprek stokte voor het goed en wel begonnen was, magere lat/ bonenstaak  dacht hij nog, haar klederdracht leek een directe replica van de roaring sixties te zijn. Zijn uiterlijk ontstemde haar ook enigszins en  de teleurstelling werd beklonken met het zevende biertje. Maaike liet haar principes ook maar varen en de alcohol leek plots haar beste vriend en  binnen no time  was de inhaalslag een wapenfeit. Zij zoop hem onder tafel en de drank vloeide rijkelijk,  Cupido echter zweeg wijselijk.  De blind date was hem opgedrongen , door een vriend en zijn vriendin, die hem bezwoeren dat dit een match was made in heaven. Gedesillusioneerd keerde hij huiswaarts, laveloos als hij was, Maaike had hem niet willen zoenen, toen hij een zinloze poging had gewaagd, zijn hand onder haar shirt te steken.  Er was klaarblijkelijk sprake van vriendschap,  beiderzijds, zo  liet zij hem onomwonden weten.  Elke vorm van intimiteit leek bij voorbaat te zijn uitgesloten en overrichter zake ging hij naar huis. 

Een jaar later kreeg hij een uitnodiging voor haar verlovingsfeest. 

Twee jaar na dato volgde de ultieme genadeklap: de babyshower...


Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "BLIND DATE"

© Asko De vries robles

In elke boekenwinkel