1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  970 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

BLIND DATE

Publicatie op: 10-03-21

Asko De vries robles

Profiel bekijken?

Klik hier!

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

BLIND DATE

205 Hits.

Al in eerste instantie gierden  de zenuwen door zijn keel en sloeg hij een stuk of wat fluitjes achterover.

Na het vijfde biertje zag hij het niet zo helder meer, maar werd op zijn wenken bediend- de barkeeper zag er de humor wel van in. Tot Maaike verscheen, als in een waas, om het even dacht hij en tikte nog een biertje achterover; de zesde inmiddels. Het gesprek stokte voor het goed en wel begonnen was, magere lat/ bonenstaak  dacht hij nog, haar klederdracht leek een directe replica van de roaring sixties te zijn. Zijn uiterlijk ontstemde haar ook enigszins en  de teleurstelling werd beklonken met het zevende biertje. Maaike liet haar principes ook maar varen en de alcohol leek plots haar beste vriend en  binnen no time  was de inhaalslag een wapenfeit. Zij zoop hem onder tafel en de drank vloeide rijkelijk,  Cupido echter zweeg wijselijk.  De blind date was hem opgedrongen , door een vriend en zijn vriendin, die hem bezwoeren dat dit een match was made in heaven. Gedesillusioneerd keerde hij huiswaarts, laveloos als hij was, Maaike had hem niet willen zoenen, toen hij een zinloze poging had gewaagd, zijn hand onder haar shirt te steken.  Er was klaarblijkelijk sprake van vriendschap,  beiderzijds, zo  liet zij hem onomwonden weten.  Elke vorm van intimiteit leek bij voorbaat te zijn uitgesloten en overrichter zake ging hij naar huis. 

Een jaar later kreeg hij een uitnodiging voor haar verlovingsfeest. 

Twee jaar na dato volgde de ultieme genadeklap: de babyshower...

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Verloren generatie
744
Lezen?
55 woordenverhaal
Auschwitz
640
Lezen?
Redemption
589
Lezen?