1 post

Blijkbaar was het onze tijd nog niet. (1985)

Publicatie op:

Blijkbaar was het onze tijd nog niet. (1985)

300 Hits.

Uit waargebeurde verhalen

Titel: Blijkbaar was het onze tijd nog niet. (1985)

Mijn vader zei niets en ik zei niets. Zo zaten we in de auto een minuut lang zwijgend en verdwaasd voor ons uit te staren.

We waren samen gezellig gaan vissen in het Zwindersche kanaal richting Coevorden. We hadden niet veel gevangen, maar dat was ook niet belangrijk. Gewoon lekker bij elkaar zijn en kletsen over vroeger had onze prioriteit. Nu reden we terug naar huis. Mijn vader op de bijrijdersplaats en ik achter het stuur. We reden over de Coevorderstraatweg. Een vrij smalle weg met aan weerskanten veel eiken en een enkele beuk. In de verte naderde een bus. Waarschijnlijk de stopbus naar Coevorden of Emmen. Op dat moment reed ik 80 kilometer per uur. Waarom ik geen snelheid minderde begrijp ik nu nog niet. Ook de bus bleef zijn snelheid houden. Op het laatste moment besefte ik pas, dat de ruimte tussen de bus en de bomen wel erg klein was. Snel greep ik met beide handen het stuur en zette me schrap.Een botsing met de bus of met een boom leek onvermijdelijk. Bij het passeren voelden we de luchtdruk en de schommelende auto kon ik met moeite op de weg houden. In de achteruitkijkspiegel zag ik de bus kleiner worden. We zeiden een minuut lang niets tegen elkaar. In de verte zagen we Hoogeveen liggen. Pa verbrak de stilte en zei: ”Dat ging nog maar net goed Jan.” Op dat moment wist ik dat we aan de dood waren ontsnapt. Blijkbaar was het onze tijd nog niet.

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

De auteur van dit artikel Jan Boxem:

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

16.07.20
Feedback:
Aanvulling n.a.v. oude waardering.
  • Waardering
    60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
16.07.20
Feedback:
Wel aardig...
  • Waardering
    60%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
“Zal die jongen op de foto nu ook een kale kop hebben?
557
Lezen?
Billenkoek
548
Lezen?
“Meneer, wat doet u hier?”
536
Lezen?
De reuzenduizendpoot
520
Lezen?
Dan was de Here Jezus dus niet gelukkig.(2014)
488
Lezen?