Eelco Visser

Blazen

© Eelco Visser op 14.02.2022.

Bij het zien van de foto begint het mij te dagen. Die man ken ik van de dag dat alles tegenzat en ik en mijn toenmalige vriendin Roos over de snelweg naar het zuiden van Duitsland scheurden. Zij reed hoewel ze wist dat ik het liefst achter het stuur had gezeten. Alles had ze goed gevonden zolang we maar in haar auto gingen en ik me niet met haar rijstijl bemoeide. Met de vlam in de pijp recht op het doel af, Freiburg im Breisgau, dat was haar devies.

Op de A31 hadden we eerst naar Skyradio geluisterd totdat de zender ruisend uit de ether verdween. Roos stelde voor om een luisterboek op te zetten: Debet van Saskia Noort. Bedrukt had ik haar aangekeken, ze wist genoeg. Nightwish bracht redding. Zij zong de liedjes luidkeels mee. De harde muziek zweepte haar op; de kilometers verdwenen onder de wielen van haar Mini. Terwijl ze links bleef rijden had ik nerveus met mijn vingers op de zitting getrommeld. Supersnelle bolides die plots in de achteruitkijkspiegel opdoken, gaven groot licht. Ze was naar eigen zeggen voor de duvel niet bang, toch liet het haar niet onberoerd: ze had een hekel aan ritsen. Rond het middaguur, in de buurt van Köln, gingen we tanken en dronken we smerige koffie met drab uit mijn thermoskan. Verlost van harde muziek luisterde ik naar WDR3. De verkeersinformatie maakte melding van een kettingbotsing tussen Rastatt en Offenburg: voor het verkeer richting Bazel, volg de omleiding via de N462. Roos had op het stuur geslagen: verdomme, ook nog hobbelen in een lange stoet had ze gezegd. Ze had gelijk gekregen. De N462 stroomde vol. Ze was het zat en draaide de weg af. Een Duitse hap, grote hoeveelheden vlees, aardappelen en gebakken frietjes, daar had ze zin in. In het dorp viel mijn oog op de glasblazerij. Ik ging naar binnen terwijl Roos chagrijnig buiten wachtte. Daar zag ik hem: de glasblazer, die van de foto die ik nu voor mij heb, en zijn Teufelsweib van glas die ik zelfs op Murano niet was tegengekomen. Die duivelse vrouw had hij ingepakt. In de auto had ik het kunstwerkje aan de binnenspiegel gehangen. Roos had mij kwaad aangekeken en de wagen gekeerd. Zij sprak geen woord meer en reed mij naar huis. Al wat nog restte was urenlang luisteren naar Debet van Noort.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 489
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Ivan Dockx: De dood van Albert I en de roof van de rechtvaardige rechters

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.