1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  924 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 02-09-2020

Hits: 371

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Bitterballen bij de dood

Aangepast: 02-09-2020

Sterven is achteruit geboren worden. Wat geweest is, is bekend. Wat gaat komen, niemand die het weet. Ook niet wanneer precies. Geen tijd, geen uur voor de overgang van weten naar niet-weten.

Dat veranderde, het woord euthanasie kreeg langzaamaan een plaats bij ‘normaal’.

Ik weet nog steeds niet hoe ik me ertoe moet verhouden. Vraag me altijd af hoe het is, te weten: vrijdagmiddag, half vier, na de koffie. Hoe leef je daar naartoe, hoe sterf je daar naartoe? De huisarts voerde de euthanasie uit en belde daarna mij, de gemeentelijk lijkschouwer. Ik kan de huisarts vragen hoe dat is, een ander laten sterven, maar ik kan het nooit invoelen. De huisarts is een beetje opgelucht, heeft hierna niets meer gepland en gaat zo het weekend in.

Soms staat de kleine huiskamer vol met de geur van drie honden, een konijn en een biertje. Dan weer is er zachte muziek, zijn er kaarsjes en staat een taart aangesneden op tafel. Dit keer waren er bitterballen: ‘u ook één, dokter?’. Mooi woord: bitter-ballen. Feest, met betraande ogen. 

Wat geweest is, is bekend. Wat gaat komen, niemand die het weet. Waar is houvast?

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

03.09.20
Feedback:
Heel mooi geschreven! Ik vind het alleen meer een cursiefje.
Show more
02.09.20
Feedback:
Mooi verwoord
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Getuige
413
Lezen?
Altijd geschreven met een Hoofdletter
316
Lezen?
De eerstwachtende
316
Lezen?