1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  924 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 01-07-2021

Hits: 199

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Biografie

Aangepast: 01-07-2021
We zullen proeven van fantastische razernij, van de gesleutelde vruchten die deze oerboom gracieus zal werpen. Zie de trots, de zoetheid in het vermogen landschappen als grondstof, als volkomen plantages, onze plukbevoegdheden te aanschouwen. Begot, in het ontelbare zullen we baden met deze uitwerking, deze onsterfelijke moeite; adem deze volkoren lucht in! De blauwe ooit kruinen, zo daar in de verte, hebben nu een echte plaats; de ecologische systematiek die we hebben geplant, zal hun optimaliteit garanderen; zij vormen de energetische longen, bladgroenen functies van dit soepele paradijs. Deze omgeving, haar handdruk met de onze, zal de morgenstond bloeien doen.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

01.07.21
Feedback:
Het lukraak bijeenvegen van woordenboekwoorden levert doorgaans geen begrijpelijke zinnen op. Daarvan getuigen met name uw verzamelde werken op Schrijverspunt. En als u dan ook nog de gewichtigdoenerige term ‘exploïtatie’ bezigt in reactie op een verzoek om uitleg, verdient u het niet als schrijver serieus genomen te worden.
Show more
 • Tijl Bogaerts 01.07.21
  Een persoonlijk dilemma voor mij is dan om uw commentaar als au serieux te nemen, of het vermakelijk moet vinden hoe iemand erin slaagt uit abstracte gedichten of proza zo'n laaghangende en kwetsend zinnen te formuleren. Immers sta ik nog maar aan het uiterste begin van een mogelijke carrière, maar ik zal uw positieve aanmoediging met trots in mijn living kaderen als aandenken.

  Misschien heeft u een slechte dag gehad, Hans; misschien staat mijn stijl je niet aan, of zit dat beetje respect verscholen achter een brandende haat voor mensen die simpelweg hun creatieve werkjes willen tonen op het web. Wat het moge zijn, beste medeschrijver, ik hoop dat op een schone dag u zal inzien dat u uw mening niet tot zulke kille hoogtes moet doortrekken en het menselijk zicht de lengte van een neus overschrijdt.
  • W.J. (Hans) Villerius 01.07.21
   Mijn 'laaghangende zinnen' opvatten als 'positieve aanmoediging'? Dat maakt mijn dag bepaald niet schoner. Lijst u liever de andere (positieve) recensies in!
01.07.21
Feedback:
Origineel is het zeker, maar ik kan er geen touw aan vast knopen.
Show more
 • Tijl Bogaerts 01.07.21
  Dank, Janneke! Ik heb gezocht, maar vond nergens een plek op de site om proza te delen... Een interpretatie gaat over de menselijke exploïtatie van de omgeving zonder echte 'toestemming'.
  • Tijl Bogaerts 02.07.21
   @Redactieteam Dat is genoteerd. Dank voor de info!
  • Redactie Schrijverspunt 01.07.21
   Beste,
   Op dit moment hebben we nog geen passende schrijfactiviteit voor proza in een aan weinig regels gebonden literaire vorm. We overwegen een dergelijke mogelijkheid al langer, dus wellicht binnenkort wel beschikbaar. Voor de bestaande schrijfactiviteiten zijn de de aangegeven 'regels' van toepassing. Proza nu publiceren in een schrijfactiviteit met een gebonden stijl kan verwarring veroorzaken bij de lezer.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Singulariteit
200
Lezen?
Joelfeest
170
Lezen?
Loodgifte
138
Lezen?