Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

181 Hits

Publicatie op:
Bij de beesten af
Beste meneer Rutte,
 
Voor mijn moeder is het fijn dat de school weer open gaat. Zo krijgt zij ook eens rust. Zij loopt al weken als een kip zonder kop door het huis.
Geen wonder; ze zit al maanden in het hol van de leeuw met papa en de hond die blaffen. Maar toen ook nog de aap uit de mouw kwam en bleek dat mijn zus alle dagen zo stoned is als een garnaal, zat ze met een gezicht als een oorwurm voor zich uit te staren.

'Ik zal nooit meer miereneuken over een te hoge werkdruk' zei ze 'het is een luizenbaan vergeleken met beestenbende thuis.'
 
Wat ik er allemaal van vind?
'Hoor 's, mijn naam is haas. Ik doe geen vlieg kwaad maar ik doe niet mee met die struisvogelpolitiek. Sinds het goede nieuws dat de scholen weer opengaan ben ik haantje de voorste het hazenpad te kiezen voordat ik straks de gebeten hond nog ben. Ik dank je de koekoek. Ik mag dan nog geen tien zijn, maar ik ga op mijzelf wonen, voordat we straks met man en muis vergaan!'

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Bij de beesten af"

03.02.21
Feedback:
Haha, grappig geschreven, Louisa met al die beesten. Ook mooi vanuit het perspectief van een jongetje van 10. Met plezier gelezen, maar het is natuurlijk in veel gezinnen wel een probleem om langdurig thuiswerk en kinderen om hen heen in goede banen te leiden. Hopelijk komt daar spoedig verandering in.
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig