Voor schrijvers, door schrijvers
980 publicaties

Ook jouw artikel is welkom en meedoen is gratis.

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

342 Hits

Publicatie op:
Bewegingsvrijheid - 75 jaar later
Ik was in mijn bewegingsvrijheid beperkt. Toen ik deze scootmobiel kreeg, dacht ik: nu ben ik een invalide; mijn nieuwe bewegingsvrijheid kan ik moeilijk aanvaarden. Je doet het niet op eigen kracht. Dat zit nu eenmaal in me: zelf doen, beslissingen nemen zonder hulp van wie of wat dan ook geeft mij vrijheid.
75 jaar geleden had ik ook moeite vrijheid weer te aanvaarden. Vrij bewegen op straat? Ik kreeg pijn in mijn nek van het achteromkijken. Op iedere hoek verkrampten mijn schouders, voelde ik of die ster nog wel op mijn jas zat.
75 jaar later mag ik de straat niet op terwijl er geen vijand is te zien. Zieken gaan naar Duitse ziekenhuizen. Wie had dat kunnen denken.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Bewegingsvrijheid - 75 jaar later"

01.04.20
Feedback:
Correctie ivm oude waarderingen.
 • Schrijfkwaliteit
  3/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Hans Van Battel 03.04.20
  Sociale isolatie zonder enig medevoelen...

  De sociale vergeetput waarin jij 75 jaar geleden zat, is in niets te vergelijken met de huidige empathievolle quarantaine waarin sommigen van ons alle hulp krijgen die mogelijk is.

  Dergelijke herinneringen doen me soms schamen een mens te zijn...
  • Han Maas 03.04.20
   Bedankt voor je reactie. Voor de goede orde: dit is een fictief verhaaltje waarin ik in de huid kruip van een Joodse man die de oorlog heeft overleefd. Hoe zal hij deze situatie beleven?