Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 558
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Bewegingsvrijheid - 75 jaar later

| Han Maas
Ik was in mijn bewegingsvrijheid beperkt. Toen ik deze scootmobiel kreeg, dacht ik: nu ben ik een invalide; mijn nieuwe bewegingsvrijheid kan ik moeilijk aanvaarden. Je doet het niet op eigen kracht. Dat zit nu eenmaal in me: zelf doen, beslissingen nemen zonder hulp van wie of wat dan ook geeft mij vrijheid.
75 jaar geleden had ik ook moeite vrijheid weer te aanvaarden. Vrij bewegen op straat? Ik kreeg pijn in mijn nek van het achteromkijken. Op iedere hoek verkrampten mijn schouders, voelde ik of die ster nog wel op mijn jas zat.
75 jaar later mag ik de straat niet op terwijl er geen vijand is te zien. Zieken gaan naar Duitse ziekenhuizen. Wie had dat kunnen denken.
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 88

3.55

(De gemiddelde waardering is 3.5 door 2 stem(-men)

Reacties   

# RE: Bewegingsvrijhe id - 75 jaar laterHans Van Battel 03-04-2020 22:47
Sociale isolatie zonder enig medevoelen...

De sociale vergeetput waarin jij 75 jaar geleden zat, is in niets te vergelijken met de huidige empathievolle quarantaine waarin sommigen van ons alle hulp krijgen die mogelijk is.

Dergelijke herinneringen doen me soms schamen een mens te zijn...
# RE: Bewegingsvrijhe id - 75 jaar laterHan Maas 03-04-2020 23:23
Bedankt voor je reactie. Voor de goede orde: dit is een fictief verhaaltje waarin ik in de huid kruip van een Joodse man die de oorlog heeft overleefd. Hoe zal hij deze situatie beleven?

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

EINDELIJK

Geschreven door Eleonora Reijn. Geplaatst in Kort verhaal.
Ze zou die dag haar eerste liefde terugzien. Na 45 jaar. Het telefonisch contact was onverwacht en heel direct geweest. Zijn stem! Nog steeds die warme, donkere klank. Comp...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Even iets anders in deze onzekere tijd.

23, mrt, 2020 Harry Boerkamp

Meneer Geurtsen

05, mrt, 2020 Harry Boerkamp

I truly wish he killed me

24, apr, 2020 H.o.p.e. Schrijft
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!