Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Beursje
Inzendingen: 993
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Beursje
© Elka Le Mair op .
Aantal hits: 72

Visdraad heb ik niet, maar ik heb wel mijn rode springtouw. Ik bind het aan het beursje vast. Wat dik, maar als ik het vanuit mijn kamerraam laat zakken op de stoep, dan gaat het touw langs de rode bakstenen muur en valt het niet zo op.

Ik hang uit het raam, het beursje ligt op de stoep. Het is maandag, weinig mensen lopen langs en áls ze langslopen, zien ze het niet.

Daar komt mama. Ze stapt van haar fiets, bukt en roept hard: ‘Kijk nou eens wat ik vind?’ Gauw trek ik het beursje naar boven. Gelukt!

Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Beursje"

Geschreven door Elka Le Mair . Geplaatst in Kort verhaal.
16.11.20
Feedback:
Grappig geschreven Elka! Leuk dat je in het midden laat of mama het grapje wel of niet door had.
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !