Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

Ben ik te laat?

Publicatie: 09 november 2020
Ben ik telaat?

Ben ik te laat?Eindelijk weekend, geen school geen irritante docenten. Ik kreeg vandaag een straf van mijn Engelse docent omdat ik mijn huiswerk heb niet gemaakt. Dat komt door mijn vriendin Lila, ik ben eigenlijk niet boos op haar,maar teleurgesteld. Omdat ik tegen haar heb verteld, dat zij 

een foto van haar huiswerk zou maken. En ze heeft het niet gedaan. 

 

Tink Tink …….. Mijn telefoon is aan het piepen, tuurlijk het is mijn vriendin ze belt om haar excuses aan te bieden. Ik pakte mijn telefoon en ……. Ik ben verbaasd het is niet mijn vriendin maar het is Max. Hoe kan dat nou Max belt, hij is de leukste jongen en heeft vorige jaar met zijn ex vriendin uitgemaakt. En nu alle meisjes in mijn klas zijn verliefd op hem!

En hij belt me, eerlijk gezegd ik ben de enige meisje die niet op hem verliefd ben. Omdat ik heb nooit met iemand verkering gehad. En neem ik uiteindelijk op. 

 

´Hallo, met Rixa´…….

´Heeeee Rixa je vergat je boek in de klas, daarom kom ik morgen naar de bieb om je boek te geven.'Oh, dat wist ik niet dank je wel.' Zeg ik met een nerveus stem. 'Ik kom om  11 uur naar de bibliotheek vind je het goed?'

'Is goed tot zaterdag,' zegt Max met een enthousiaste  stem. Zaterdag zou ik met mijn zusje naar het bos gaan. Ze zou op mij boos worden, omdat het niet zou doorgaan. De wekker is zo hard aan het piepen, dat ik geschrokken uit het bed sprong. Ik keek naar het wekker het is 10 uur. Gisteren heb ik mijn zusje verteld dat de wandeling in het bos zou niet doorgaan. Ik dacht dat ze boos op mij  zal worden, maar ze was eigenlijk blij omdat ze heeft een afspraakje met haar vriendin. Ze gaan ergens shoppen in het centrum. Ik zit op het tafel, ik denk dat onze ontbijt pannenkoek wordt. Ik ruik het geur en dacht aan Max….

Hoe kan ik nou het VERGETEN. Ik moet snel eten en omkleden anders word ik te laat.

Ik wil de trap op, maar mama trok een verbaasd gezicht op. 'Waar ga je heen?'

'Ik uhhh naar het bieb ik moet een boek je lenen.' 

'Oke dan succes!'

 

Ik ben in mijn kamer, terwijl ik iets wil aandoen. Stond mijn zus voor mijn neus,.

'Ga je echt naar de bibliotheek?' 'Iedereen weet dat je lezen niet leuk vindt.' 

'Nou, wat wil je?' Zeg ik met een serieuze stem. 'Ik wil weten waarom je echt naar het bieb gaat?'

 'Oke goed, maar je gaat beloven dat je tegen mam niet zal vertellen.'

'Tuurlijk, zeg nou!' 'Ik ga naar de bieb omdat Max staat op me te wachten.'

'Huh?' 'Wie is Max en wat ga je daar doen?'  'Een klasgenoot, hij gaat alleen mijn boek je geven.'

'Oke, maar waarom mag ik niet aan mam vertellen?' 'Laura stop met vragen stellen!' Ze draaide om en liep het kamer uit. Ik ben uiteindelijk gekleed, een zwarte rokje met een witte T-shirt. Mijn haar staat ook goed. Ik keek naar het klok en het was 10:35. Oh, nee ik moet opschieten. Ik trek mijn schoenen aan en heb mijn fiets uit de schuur gehaald. Ik moet hard fietsen anders kom ik te laat. Ik kom de bibliotheek in toen zag een bruine, krullend haar met groen-geel ogen mij zaten te kijken. Hij glimlachte naar mij en gaf mij een knuffel. 

 
WAARDERING
HITS
366
AANGEPAST: 09-11-2020

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!