Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

BELTIJD
Inzendingen: 1011
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
BELTIJD
© Bjarne Donderdag op .
Aantal hits: 113
BELTIJD
Het was begin mei. De kunstenaar wou aanvankelijk het pittoreske kerktorentje schilderen. Bij elke sessie evenwel fietste een pater uit de nabijgelegen abdij doorheen dit tafereel. Hij kwam elke dag op hetzelfde tijdstip via de onbewaakte spooroverweg naar het dorp. Uiteindelijk besloot de kunstenaar om de pater te schilderen. Die zag er interessanter uit dan de kerk. Helaas: op enkele sessies van het einde verscheen de pater niet meer. Op de kerktorenklok had de kunstenaar het tijdstip vergeleken met het waarschuwende belgerinkel aan de overweg. Dat klopte niet meer. Er waren medio mei nieuwe spoortabellen. Zonde van elke seconde.
Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "BELTIJD"

Geschreven door Bjarne Donderdag . Geplaatst in Kort verhaal.
12.12.20
Feedback:
Leuk!
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !