SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Belaagd!

Publicatie: 08.08.2021 | Martin Reekers
‘Je houdt je bek!’

Het lemmet van zijn mes weerkaatst flikkerend de veelkleurige kermisverlichting. Zijn grommende, haast gruntende, stem mengt zich met het vrolijke ‘Tulpen uit Amsterdam’ dat uit het draaimolenorgel even verderop klinkt, als betrof het de death-metal-versie van die evergreen. Van schrik sluit zij zich op in een cocon van veilige herinnering.

Ach die draaimolen… Als klein meisje mocht ze er van papa elke kermis een paar ritjes in maken. Ze wilde dan altijd in een brandweerautootje. Dat had twee zitplaatsen vóór en twee achter, met elk een stuurtje. Ze wachtte dan tot ze een plek op een voorstoeltje kon bemachtigen. Daar probeerde ze zich dan voor te stellen dat zij de draaimolen stuurde. Met een ernstig gezicht dirigeerde ze dan haar autootje naar links. Altijd tegen de klok in. Waarom draaien die molens eigenlijk tegen de klok in? De stuurtjes waren loos natuurlijk en hadden geen invloed op de koers. Dat wist ze als kind al wel, maar het was spannend om te doen alsof. In werkelijkheid hield de draaimolen haar gevangen in starre rondjes waar pas aan te ontkomen viel als de kermismeneer besloot de draaimolen stil te zetten. Nu houdt hij haar gevangen, is zij afhankelijk van zijn luimen en draait ze gedwongen mee in een mallemolen van geweld.

Bij het zien van de kermis was zij, overvallen door jeugdsentiment, in een opwelling het kermisterrein opgewandeld. De kermis deed haar denken aan haar vader die vorige maand was overleden. Als klein meisje mocht ze er met hem mee naar toe. Haar kleine handje begraven in zijn beschermende grote. De caleidoscopische neonverlichting, de draaiorgelmuziek en de attracties voelden magisch. Zij had zich in een sprookjeswereld vol avontuur gewaand. Het hoogtepunt vormde steevast de ritjes in de brandweerauto van de draaimolen. Na afloop kocht papa dan een suikerspin voor haar. Net zo eentje als zij zojuist in haar nostalgische bui had gekocht.

Hij was van achteren gekomen en had de arm om haar heengeslagen alsof zij zijn vriendin was. Hij trok haar mee naar de inktzwarte slagschaduw aan de achterkant van het lunapark. Ze ziet hem niet. Hij staat achter haar en drukt in zijn klemmende omhelzing het mes stevig tegen haar van schrik heftig pulserende halsslagader. Zij houdt zich doodstil en probeert rustig te ademen, bang als ze is dat bij de geringste beweging het mes haar fataal wordt. Net als toentertijd in de draaimolen is zij niet bij machte de gang der dingen te beïnvloeden. Wat wil hij? Haar geld? Ze voelt hoe hij aan iets frunnikt. De rits van zijn broek? Is hij zijn geslacht aan het opdiepen? Jasses! De gedachte doet haar kokhalzen. Niet langer bij machte zich stil te houden, probeert zich los te wringen uit zijn greep. De mespunt prikt omineus.
 
‘Sta stil of ik steek je lek!’, sist hij.
 
Een hand glijdt onder haar rokje.
 
‘Nee, niet doen!’, smeekt ze.
 
Ze heeft nog steeds haar suikerspin krampachtig vast als ware het een reddende strohalm. Ze bevriest als zijn klamme hand tussen haar benen beweegt. Ze verstevigt haar greep om het stokje. Haar suikerspin lijkt precies op een roze Amy-Winehousepruik vindt ze. Als je er een mierzoete hap van neemt blijft er altijd een plukje aan je neus plakken. Hoe was het mogelijk dat zij vroeger die zoetigheid lekker vond?
Een hand trekt aan haar slipje. Wat kan ze doen? Machteloos in de ijzeren greep van de belager achter haar en het vlijmscherpe mes tegen haar hals. Ze haalt diep adem.

‘Schat?’

‘Huh?’ Even is zijn greep iets losser.

‘Zou het niet fijn zijn als ik me vrijwillig aan je zou geven? Dat ik je mijn prachtige borsten laat zien en tergend langzaam mijn slipje voor je uittrek en….’

‘Huh?’

‘Kom, laat me los, of hou mijn pols vast als je wilt, dan draai ik me om en laat ik je zien hoe lekker ik ben!’

Even blijft de belager stil. Kennelijk vraagt hij zich af waar de plotselinge verandering in haar opstelling vandaan komt. Ze onderdrukt de trilling in haar stem.

‘Ik houd wel van mannen die een vrouw lekker wild behandelen. Spannend! Kom! Je bent toch niet bang voor een mooie lekkere vrouw?’

‘Bang? Wie ik? Ha! Ik dacht het niet. Kom hier hoer, dan leer je een echte man kennen!’

Hij grijpt haar pols en laat haar los uit zijn wurgende omhelzing. Ze kan zich nu omdraaien en haar belager aankijken. Hij draagt een zwarte mondkap. Zijn geslacht steekt grotesk uit de gulp van zijn broek, als een obscene koekoek uit een klok. Nu of nooit, denkt ze. Met alle kracht die in haar is stoot ze de suikerspin door zijn gulp in zijn kruis. Het puntige stokje boort hard in zijn balzak. Hij loeit het uit. Zijn kreet smelt sinister samen met de sirene van een kermisattractie even verderop. Zijn greep op haar verzwakt, waarop zij zich losrukt en het op een lopen zet. Ze is weg!

Omdenken! Haar vader had het haar geleerd. Van belaagde belager worden! Haar wraak is zoet. Suikerspin zoet!

‘Dankjewel papa’, mompelt ze terwijl haar angst oplost in een sardonisch glimlachje.

WAARDERING

HITS:

444

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
12.08.21
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
11.08.21
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.