1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  970 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Bedwelmend

Publicatie op: 05-03-21

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Bedwelmend

253 Hits.
 
 
‘Jongedame, wat een heerlijk parfum. Is het toevallig Comme Une Evidence?’
De oudere man met de zilvergrijze krullen zit op zijn rollator. Het valt Ilse op dat hij staalblauwe ogen heeft. Hij lijkt wel een beetje op haar opa. ‘Dat klopt, meneer. Wat grappig dat u het kent.’
‘Mijn vrouw was er ook gek op. Helaas is ze vorige maand overleden.’ Zijn ogen worden vochtig en hij slikt even.
‘Wat vreselijk voor u,’ zegt Ilse. ‘Ja, het is een drama. We waren vijftig jaar samen. Gelukkig kan ik nog teren op mooie herinneringen en heeft ze niet veel geleden.’
 
Hij staat op, maar verliest heel even zijn evenwicht. Ilse vangt hem op. Hij verontschuldigt zich. ‘Het spijt me jongedame, maar mijn benen willen tegenwoordig niet meer doen wat ik wil.’
‘Kan ik u misschien ergens mee helpen,’ vraagt Ilse. ‘Ach meiske, wat attent van je, maar ik red mij wel. Ze mopperen altijd zo op de jeugd, maar ik zie dat jij het hart op de goede plek hebt. Ik ga nu maar weer eens op huis aan, lief kind.’
 
Hij schuifelt naar de uitgang van de supermarkt.
Als hij buiten komt zet hij de rollator weer op zijn oude plek terug en stapt hij vrolijk fluitend in zijn Range Rover.
 
De klanten in de kassarij achter haar worden steeds ongeduriger. Ilse heeft haar tas inmiddels drie keer doorgeploegd, maar haar bankpas is toch echt verdwenen.
 
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

06.03.21
Feedback:
Leuk! Verrassend einde.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Meneer Villerius
558
Lezen?
55 woordenverhaal
Inky Pinky
465
Lezen?
OWD
412
Lezen?