• images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

Ballenbak

Publicatie: 25 maart 2020

Mijn vrouw en ik, we hebben de tijd gevonden. Nu de coronacrisis heeft toegeslagen en we niet naar onze ouders mogen hebben we eindelijk de tijd om onze zoektocht naar een nieuwe bank te beginnen. Doordeweeks komt er niets van en in de weekenden is het een en al sport dat de klok slaat. Corona en besmettingsgevaar, het heeft zo zijn voordelen. 

Op de meubelboulevard is het rustig. Staand bij de roltrap naar boven geven we onze kinderen de laatste instructies. Voor de kleintjes lonkt de ballenbak. Ze hoeven niet naar school en de ballenbak is dan een leuk verzetje. 

Onder de roltrap klinken al heldere stemmen van kinderen die zich als varkens in een blubberbad wentelen in de ballenbak vol snot, slijm en veel blauwe, gele en rode ballen. Besmettingsgevaar is in een ballenbak ruimschoots aanwezig. Toch duiken onze kinderen altijd zonder aarzelen in de bak. Ze zijn nooit ziek geweest na het spelen in de ballenbak, dus wat let ze. Onze kinderen , ze popelen om de duik te wagen en hebben amper tijd om naar onze instructies te luisteren. Dat horen we aan hun antwoorden: ‘Ja mam, nee mam, komt goed. Mogen we nu?’ Als wij klaar zijn met onze instructies stormen de kinderen weg. Halverwege de roltrap horen wij roepen: ‘We mogen niet in de ballenbak.’ Ik zie onze zoektocht naar nieuwe meubels in rook opgaan en kijk mijn vrouw vertwijfeld aan: ‘Hebben we dat weer.’ 

‘Wacht maar even, we komen eraan,’ zegt mijn vrouw. We nemen de roltrap naar beneden en lopen met de kinderen naar de ballenbak. Mijn vrouw fluister ik in het oor dat onze kinderen zeker in de ballenbak gaan, omdat ze in deze crisistijd wel wat weerstand kunnen gebruiken. 

Bij de ballenbak aangekomen wijst mijn dochter naar een vrouw type nieuw geld en zegt snikkend: ‘Van die mevrouw mogen we niet in de ballenbak mam.’ Zonder er verder veel woorden aan vuil te maken zeg ik tegen mijn kinderen dat ze in de bak mogen. De vrouw kijkt mij verwijtend aan. Ik wacht haar woorden niet af en zeg, vals als ik ben: ‘Die mevrouw werkt hier niet. Ik zag haar net aan komen rijden in haar eigen ballenbak. Ze heeft hier niets te zeggen.’ Binnen twee tellen hebben mijn kinderen het rijk alleen. 

De nieuwe bank, het is een gele.

WAARDERING

HITS

589

Artikel aangepast: 11-05-2020

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!