Voor schrijvers, door schrijvers

Meer van deze schrijver lezen?

 • Korte verhalen

  Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is een compleet verhaal.

 • Ook meedoen?

  Wil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Geen feuilleton! Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis). Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
 • Beoordelen?

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Kort verhaal

Jouw verhaal hier toevoegen?

De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.

Ballenbak

Mijn vrouw en ik, we hebben de tijd gevonden. Nu de coronacrisis heeft toegeslagen en we niet naar onze ouders mogen hebben we eindelijk de tijd om onze zoektocht naar een nieuwe bank te beginnen. Doordeweeks komt er niets van en in de weekenden is het een en al sport dat de klok slaat. Corona en besmettingsgevaar, het heeft zo zijn voordelen. 

Op de meubelboulevard is het rustig. Staand bij de roltrap naar boven geven we onze kinderen de laatste instructies. Voor de kleintjes lonkt de ballenbak. Ze hoeven niet naar school en de ballenbak is dan een leuk verzetje. 

Onder de roltrap klinken al heldere stemmen van kinderen die zich als varkens in een blubberbad wentelen in de ballenbak vol snot, slijm en veel blauwe, gele en rode ballen. Besmettingsgevaar is in een ballenbak ruimschoots aanwezig. Toch duiken onze kinderen altijd zonder aarzelen in de bak. Ze zijn nooit ziek geweest na het spelen in de ballenbak, dus wat let ze. Onze kinderen , ze popelen om de duik te wagen en hebben amper tijd om naar onze instructies te luisteren. Dat horen we aan hun antwoorden: ‘Ja mam, nee mam, komt goed. Mogen we nu?’ Als wij klaar zijn met onze instructies stormen de kinderen weg. Halverwege de roltrap horen wij roepen: ‘We mogen niet in de ballenbak.’ Ik zie onze zoektocht naar nieuwe meubels in rook opgaan en kijk mijn vrouw vertwijfeld aan: ‘Hebben we dat weer.’ 

‘Wacht maar even, we komen eraan,’ zegt mijn vrouw. We nemen de roltrap naar beneden en lopen met de kinderen naar de ballenbak. Mijn vrouw fluister ik in het oor dat onze kinderen zeker in de ballenbak gaan, omdat ze in deze crisistijd wel wat weerstand kunnen gebruiken. 

Bij de ballenbak aangekomen wijst mijn dochter naar een vrouw type nieuw geld en zegt snikkend: ‘Van die mevrouw mogen we niet in de ballenbak mam.’ Zonder er verder veel woorden aan vuil te maken zeg ik tegen mijn kinderen dat ze in de bak mogen. De vrouw kijkt mij verwijtend aan. Ik wacht haar woorden niet af en zeg, vals als ik ben: ‘Die mevrouw werkt hier niet. Ik zag haar net aan komen rijden in haar eigen ballenbak. Ze heeft hier niets te zeggen.’ Binnen twee tellen hebben mijn kinderen het rijk alleen. 

De nieuwe bank, het is een gele.

Dit artikel delen?
 • Hits: 90
(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Reacties   

# RE: BallenbakGuido Aerts 25-03-2020 10:32
Hopelijk is dit fictie zoniet te klasseren onder de I van idiote inhoud. Wees maar fier op je coronagele bank.
# RE: BallenbakEelco Visser 25-03-2020 11:17
In dit geval is er sprake van fictie (al durf ik niet met zekerheid te zeggen dat mensen niet zo kunnen denken)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal