Voor schrijvers, door schrijvers
968 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen.
 
KLIK HIER om naar flitsverhalen te gaan.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

431 Hits

Publicatie op:
Ballenbak

Mijn vrouw en ik, we hebben de tijd gevonden. Nu de coronacrisis heeft toegeslagen en we niet naar onze ouders mogen hebben we eindelijk de tijd om onze zoektocht naar een nieuwe bank te beginnen. Doordeweeks komt er niets van en in de weekenden is het een en al sport dat de klok slaat. Corona en besmettingsgevaar, het heeft zo zijn voordelen. 

Op de meubelboulevard is het rustig. Staand bij de roltrap naar boven geven we onze kinderen de laatste instructies. Voor de kleintjes lonkt de ballenbak. Ze hoeven niet naar school en de ballenbak is dan een leuk verzetje. 

Onder de roltrap klinken al heldere stemmen van kinderen die zich als varkens in een blubberbad wentelen in de ballenbak vol snot, slijm en veel blauwe, gele en rode ballen. Besmettingsgevaar is in een ballenbak ruimschoots aanwezig. Toch duiken onze kinderen altijd zonder aarzelen in de bak. Ze zijn nooit ziek geweest na het spelen in de ballenbak, dus wat let ze. Onze kinderen , ze popelen om de duik te wagen en hebben amper tijd om naar onze instructies te luisteren. Dat horen we aan hun antwoorden: ‘Ja mam, nee mam, komt goed. Mogen we nu?’ Als wij klaar zijn met onze instructies stormen de kinderen weg. Halverwege de roltrap horen wij roepen: ‘We mogen niet in de ballenbak.’ Ik zie onze zoektocht naar nieuwe meubels in rook opgaan en kijk mijn vrouw vertwijfeld aan: ‘Hebben we dat weer.’ 

‘Wacht maar even, we komen eraan,’ zegt mijn vrouw. We nemen de roltrap naar beneden en lopen met de kinderen naar de ballenbak. Mijn vrouw fluister ik in het oor dat onze kinderen zeker in de ballenbak gaan, omdat ze in deze crisistijd wel wat weerstand kunnen gebruiken. 

Bij de ballenbak aangekomen wijst mijn dochter naar een vrouw type nieuw geld en zegt snikkend: ‘Van die mevrouw mogen we niet in de ballenbak mam.’ Zonder er verder veel woorden aan vuil te maken zeg ik tegen mijn kinderen dat ze in de bak mogen. De vrouw kijkt mij verwijtend aan. Ik wacht haar woorden niet af en zeg, vals als ik ben: ‘Die mevrouw werkt hier niet. Ik zag haar net aan komen rijden in haar eigen ballenbak. Ze heeft hier niets te zeggen.’ Binnen twee tellen hebben mijn kinderen het rijk alleen. 

De nieuwe bank, het is een gele.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Ballenbak"

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Op losse schroeven (368) H.o.p.e 24-04-2020

    Op losse schroeven... Zittend op een vreemd bed, denk ik na. Het kraakt. Er missen schroeven. Was het zoals ik het verwacht had? Was het zoals ik het gehoopt had? Was het zoals het me toegezegd was? Op...

    Lees meer: Op losse schroeven