Korte verhalen

55 woorden verhalen op Schrijverspunt
  • Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

    De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

    Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.
  • Wil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis). Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Avontuur

De meeste fotoshoots, fittings (kleren passen) en castings van onze modeldochter verlopen probleemloos. Ze verdwaalt steeds minder, bereidt zich steeds beter voor op de reizen en is minder nerveus.

Afgelopen weekend liep het echter anders. Het begon al met een paniektelefoontje vanuit Amsterdam. Er was een Stay Okay hotel voor haar geboekt maar dat bleek helemaal niet zo okay te zijn. Toen ze de deur van de hotelkamer opende zag ze vier stapelbedden met daarop drie mannen die haar grijnzend, in koor verwelkomden met: ‘Helloooo darling’. Met een klap had ze de deur dichtgesmeten en mij huilend opgebeld. Gelukkig kon het modellenbureau voor haar iets anders regelen bij een kennis, een transseksueel…

De volgende dag moesten ze al heel vroeg naar België voor een fotoshoot met een Australische fotograaf. Ze vonden een geschikte locatie en gingen bereidingen treffen voor de fotosessie. Mijn dochter had net de krulspelden in het haar toen er twee agenten verschenen die hen erop wezen dat ze zich op een militair oefenterrein bevonden en dat ze mee moesten naar het politiebureau. De Australische fotograaf had het bordje waar het opstond kennelijk niet begrepen en de rest had er niet bij stilgestaan. De agenten hadden zeker een melding gedaan want even later kwamen er, je gelooft het niet, drie arrestantenbusjes het terrein oprijden. De fotograaf, de visagist, de stylist en mijn dochter met krulspelden moesten mee naar het bureau. Daar aangekomen moesten er vingerafdrukken en een oto van iedereen gemaakt worden. Hiervoor moesten de krulspelden uit het haar gehaald worden. Toen raakte de kapper in paniek, want het had uren gekost om de rollers er in te krijgen en ze moesten nog heel veel foto’s maken. Hij smeekte of het zo mocht blijven. Gelukkig waren deze agenten de beroerdste niet en gaven toestemming de boel te laten zitten. Zo werd mijn dochter met rollers op de boevenfoto gezet.

Aangezien het er naar uit zag dat ze nog een tijd op het bureau moesten blijven vroeg de visagist of ze verder mochten gaan met de make-up om geen tijd meer te verliezen. Ook hiervoor kregen ze toestemming, maar ze moesten wel bij de balie blijven. De agenten vonden het eigenlijk wel vermakelijk en maakten zelfs foto’s van dit bijzondere tafereel, dat ze waarschijnlijk wel nooit meer in hun carrière zouden meemaken. Intussen ging alles gewoon door, zoals het binnenbrengen van arrestanten en opnemen van aangiftes en dergelijke. Mijn dochter vertelde dat ze toevallig een boek van de Dalai Lama aan het bestuderen was en net het hoofdstuk over mededogen en vergiffenis had gelezen. Ik heb me laten vertellen dat ze met de agenten hierover is gaan praten. Of dat geholpen heeft, ik heb geen idee, maar ze werden weer vrijgelaten en hebben het gepresteerd op diezelfde dag ook nog eens zeven prachtige foto’s te maken op een nog mooiere locatie.

Later vernamen we dat ze ons maar slechte ouders vinden omdat we vreselijk moesten lachen toen onze dochter ons belde om te zeggen dat ze waren opgepakt…

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 508
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

Allerzielen

nov 02, 2019 Quote Guido Aerts

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten