1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  969 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Apperitus

Publicatie op : 08-05-2021

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Apperitus

219 Hits.
 
Psychiater Gluut Posthuis is in zijn nopjes. Hij opent de Woezel & Pip lunchbox die zijn vrouw heeft gevuld met haar zelfgebakken scones. Hij neemt een hap. Ondertussen bladert hij ‘The Lancet’ door. De foto die ze van hem geplaatst hebben is buitengewoon flatteus. Op miraculeuze wijze is niet alleen zijn onderkin, maar ook zijn buikvet verdwenen. Hij neemt nog maar een tweede scone. De kop van het artikel luidt:
 
Nederlandse psychiater ontdekt een nieuwe aandoening en weet deze met een eenvoudige behandeling voorgoed te genezen.
 
De rest van de tekst is saai en niet ter zake doende. Gluut veegt de kruimels van zijn bureau. Zijn secretaresse laat hem weten dat de nieuwe patiënt gearriveerd is. Hij leest nog even snel het dossier door. De deur gaat open en een puisterige jongeman van een jaar of twintig loopt naar binnen.
‘Remco, wat goed dat je gekomen bent. Ga lekker zitten.’ Gluut wijst op de stoel tegenover zijn bureau. Remco oogt nerveus. In zijn rechterhand houdt hij een smartphone . De huid om zijn knokkels is wit en staat strak gespannen. Hij pakt de uitgestoken hand van Gluut niet aan.
‘Kun je misschien iets meer over jezelf vertellen. Ik heb gehoord dat je niet zo goed kunt slapen?’ Remco knikt bevestigend. ‘Ik slaap helemaal niet meer.’ Hij heeft inmiddels zijn smartphone voor hem op het bureau gelegd en zijn blik schiet schichtig heen en weer tussen Gluut en de telefoon.
‘Dat is vervelend om te horen, Remco. Het valt mij overigens op dat je veel naar je telefoon kijkt. Klopt dat?’ Remco reageert niet, want hij checkt een appje.

Gluut staat op. ‘Remco, het brandalarm is net afgegaan en je moeder is ontvoerd door Justin Bieber. We moeten snel deze ruimte verlaten.’ Remco kijkt niet op of om. Snel pakt Gluut de telefoon van de jongeman. Hij opent het raam en gooit de smartphone van vier hoog naar beneden.
Heel even is er ongeloof, maar dan beseft Remco wat er zojuist gebeurd is. ‘Mijn telefoon, wat heb je verdomme met mijn telefoon gedaan , stomme idioot.’
Gluut drukt op de knop van de intercom. ‘Cynthia, Apperitus fase een.’
De deur gaat open en twee potige verpleegkundigen stormen naar binnen. ‘What the fuck,’zegt Remco. ‘Ik ben bang dat je Apperitus hebt ,knul. Het goede nieuws is dat het te genezen is.’ Remco begint onbeheerst met zijn armen te maaien en te schreeuwen. ‘Vuile lul, geef mijn phony terug.’ *
‘Jij krijgt zeker jouw phony terug als je succesvol behandeld bent. ‘ Mannen,’Gluut wenkt de verplegers. In een mum van tijd zit Remco in het rode dwangpak.
 
Vijf dagen later
 
Gluut steekt zijn hoofd om de deur. Alleen Remco zit in de behandelruimte. Een verpleegkundige is druk met hem bezig.
‘Apperitus, fase twee, zie ik? '
De verpleegkundige knikt. ‘Shitbook, Gutter, Fuckface, Twatter, Green web gedelete. Maximum overkill ongedaan gemaakt. Echte vrienden en familie weer geïmplementeerd. Blauw licht voorgoed visueel ongedaan gemaakt. Slaapritme weer ingesteld. Evenals belangstelling voor kunst en natuur. Een boek lezen is weer mogelijk. ‘
Posthuis knikt tevreden. ‘Morgen fase drie?’
‘ Zeker weten, dokter.’
 
*(slang van Pinky voor telefoon)
 
PS: Ik ontvang graag feedback

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

08.05.21
Feedback:
Beste lezers,

Een ster voor Gluut Posthuis. De psychiater uit mijn verhaal 'OWD'
 • Waardering
  20%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Meneer Villerius
557
Lezen?
55 woordenverhaal
Inky Pinky
463
Lezen?
OWD
412
Lezen?