Voor schrijvers, door schrijvers
Kort verhaal

Kort verhaal

Aantal gepubliceerde inzendingen: 726

Afspraak is afspraak

Het is altijd vervelend als een afspraak niet doorgaat. Toch?
Je hebt bijvoorbeeld kiespijn en je tandarts heeft een onverwachte scholing. Vervelend, want nu moet je langer met de pijn rondlopen of je moet naar zijn collega die niet zo tof is.
Of je verheugt je op je behandeling bij de schoonheidsspecialiste met haar magische massagehanden maar zij moet onverwijld met haar zoon naar het ziekenhuis. Gatverdamme. 
Net nu je een date hebt kan zij je mee-eters niet voor je uitdrukken. Balen. Of je wilt met de bus naar je werk en het openbaar vervoer staakt. Zucht. Net nu het regent moet je met de fiets. Allemaal alom gewaardeerde beroepen. Zo niet het beroep van docent. Docenten kunnen scholen, verlof opnemen, staken en ziek zijn wat ze willen: je kunt de klant niet gelukkiger maken. Er gaat een luid gejuich op in een klas als de docent onverwachts een paar uur later op zijn werk komt in verband met een lekkage thuis.
Blijft die de hele dag weg in verband met een sterfgeval dan krijgt hij een oorverdovend applaus en een post op Instagram. Maar de grootste lof krijgt hij of zij als ie minstens een week ziek is. Dat verdient niet alleen een bloemetje van collega’s maar minstens ook een explosie aan whatsappjes tussen leerlingen: hé bro, Jansen is ziek. Wat heeft ie? Ja, overspannen of zo. Lekker voor ‘m. Ja maat, zag het wel aankomen. Ja, ik ook. Ga jij nog uit dit weekend? Nee man, moet werken. Enzovoort. Gewoon weer over gaan tot de orde van de dag. Jansen kan kapot vallen. De teleurstelling kan dan ook niet groter zijn als Jansen zich vrijdag al weer beter meldt. Meneer, u ziet er nog wel pips uit. U had beter nog een dagje thuis blijven. Lief Karel dat je aan mijn gezondheid denkt maar het was alleen een buikgriepje en ik wist dat jullie een toets hadden. Dus ik zou zeggen, zet de tafels maar uit elkaar. Ja maar meneer, wij wisten niet dat u weer beter zou zijn. Wij dachten... Wij hebben niet geleerd want u was er niet. Waarop Jansen zegt: jullie hebben juist nog meer tijd gehad om te leren omdat ik er niet was. Maar jullie hebben nu in ieder geval twee dingen geleerd. 
Één: houd je altijd aan je planning en afspraken. Dat voorkomt teleurstellingen en misverstanden. Twee: ik ben niet zo snel overspannen te krijgen, ja slimmeriken, jullie whatsappten in de groep waar ik ook in zit, jullie studie gaat altijd door, zelfs als ik doodval.  Succes met de toets.

Wat is docent zijn toch een heerlijk beroep. 😊

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Annemarie Steenbergen
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 104
Publicatie op .

Geef een waardering voor: "Afspraak is afspraak"

Geschreven door Annemarie Steenbergen . Geplaatst in Kort verhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
27.07.20
Feedback:
Lekker venijnig en onthutsend kijkje in de keuken van de juf
Grammatica & Spelling:
Goed
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
25.07.20
Feedback:
Mooi!
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    80%
  • Passend in deze rubriek:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...