Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 553
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Koekje erbij?

| Hella Sloksoede

Tegenwoordig hebben supermarkten uitgebreide openingstijden. Zo’n 30 jaar geleden is dat een heel ander verhaal.

Het doen van de weekendboodschappen op zaterdag vind ik een regelrechte kwelling. Altijd druk, hoe vroeg ik ook ga en ben ik laat, dan loop ik de kans dat er veel, vooral verse producten zijn uitverkocht. In die tijd komen mijn ‘bonus’ kinderen regelmatig een weekendje over en dan haal ik natuurlijk als de spreekwoordelijke ‘boze’ stiefmoeder juist iets extra’s in huis.

Met een winkelwagen vol sta ik in de rij bij de kassa. Eerst maar al die boodschappen op de veel te korte lopende band zetten. Als ik daar dan klaar mee ben loop ik snel door met mijn lege karretje. Geroutineerd vul ik de meegenomen tassen met de artikelen die de caissière inmiddels heeft gescand. Helaas gaat dan scannen altijd vele malen sneller dan het handig inpakken van de boodschappentassen. Ik doe mijn boodschappen bij de bekende buurtsuper die op de kleintjes let. Weliswaar heb ik hier geen parkeerprobleem, maar ik moet de tassen dan wel gewoon zelf naar huis dragen. Ik probeer de artikelen dan ook zo te verdelen dat beide tassen ongeveer even zwaar zijn. Dat draagt het prettigst.

De caissière is inmiddels klaar en wacht op mijn betaling. De stress slaat toe, want nog niet alle boodschappen zijn ingepakt. De volgende klant heeft inmiddels al een hele lading artikelen uit zijn kar op de loopband geplaatst. Snel afrekenen en doorgaan met inpakken. En vooral goed opletten dat de boodschappen van de volgende klant zich niet mengen met mijn boodschappen. Kortom, het is niet mijn ding. En nu maar hopen dat ik niets heb vergeten …

Die zondagmiddag krijgen we visite. Bij de thee wil ik een lekkere stroopwafel serveren. De stroopwafel, even op het kopje hete thee gelegd, wordt dan een beetje zacht en smaakt zo nog lekkerder. Ik heb de stroopwafels die zaterdag gekocht en opgeruimd. Daar ben ik zeker van. Maar hoe goed ik ook zoek en waar ik ook kijk, ze zijn nergens te vinden. Navraag bij de andere gezinsleden levert niets op. Het wordt een kaal kopje thee, zonder stroopwafels.

Op maandagochtend ga ik aan de slag met de huishoudelijke klusjes zoals het soppen van de wc. Er is een soort kastje in de toiletruimte met daarin de toiletborstel en de mogelijkheid om toiletpapier op te bergen. Er zit een deurtje voor en als ik dat opendoe ligt daar onderin een plastic zakje, bijna leeg. Volgens opdruk horen er acht stroopwafels in te zitten…..

Er zitten er nog twee in.

Ineens wordt het me duidelijk. Jongste bonusdochter klaagde die zondagochtend over buikpijn en wilde niet eten. Ze gaf aan misselijk te zijn. Logisch. Na zes stroopwafels heb je natuurlijk geen zin meer in een gezonde volkoren boterham.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.

Hits: 247

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Nat

Geschreven door Eelco Visser. Geplaatst in Schrijfopdracht.
De bank in het park, waar nooit iemand zat, was bezet. Ik keek ervan op. Nooit zat iemand op deze bank zo dicht bij de vijver, maar vandaag zat er een jonge vrouw met een h...
Meer lezen van Hella Sloksoede ?
Actuele Top 3 van deze rubriek

Even iets anders in deze onzekere tijd.

23, mrt, 2020 Harry Boerkamp

Het mirakel van Mabelia

13, apr, 2020 Reinder Veelinx

De bloem en de mens

10, mei, 2020 Esther Goesinne

FEEDBACK

Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
 
-
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!