Korte verhalen

55 woorden verhalen op Schrijverspunt
  • kort verhaalHet korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

    De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

    Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.
  • meedoenWil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis).Een kort verhaal bij Schrijverspunt mag uit maximaal 500 woorden bestaan.
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Koekje erbij?

Tegenwoordig hebben supermarkten uitgebreide openingstijden. Zo’n 30 jaar geleden is dat een heel ander verhaal.

Het doen van de weekendboodschappen op zaterdag vind ik een regelrechte kwelling. Altijd druk, hoe vroeg ik ook ga en ben ik laat, dan loop ik de kans dat er veel, vooral verse producten zijn uitverkocht. In die tijd komen mijn ‘bonus’ kinderen regelmatig een weekendje over en dan haal ik natuurlijk als de spreekwoordelijke ‘boze’ stiefmoeder juist iets extra’s in huis.

Met een winkelwagen vol sta ik in de rij bij de kassa. Eerst maar al die boodschappen op de veel te korte lopende band zetten. Als ik daar dan klaar mee ben loop ik snel door met mijn lege karretje. Geroutineerd vul ik de meegenomen tassen met de artikelen die de caissière inmiddels heeft gescand. Helaas gaat dan scannen altijd vele malen sneller dan het handig inpakken van de boodschappentassen. Ik doe mijn boodschappen bij de bekende buurtsuper die op de kleintjes let. Weliswaar heb ik hier geen parkeerprobleem, maar ik moet de tassen dan wel gewoon zelf naar huis dragen. Ik probeer de artikelen dan ook zo te verdelen dat beide tassen ongeveer even zwaar zijn. Dat draagt het prettigst.

De caissière is inmiddels klaar en wacht op mijn betaling. De stress slaat toe, want nog niet alle boodschappen zijn ingepakt. De volgende klant heeft inmiddels al een hele lading artikelen uit zijn kar op de loopband geplaatst. Snel afrekenen en doorgaan met inpakken. En vooral goed opletten dat de boodschappen van de volgende klant zich niet mengen met mijn boodschappen. Kortom, het is niet mijn ding. En nu maar hopen dat ik niets heb vergeten …

Die zondagmiddag krijgen we visite. Bij de thee wil ik een lekkere stroopwafel serveren. De stroopwafel, even op het kopje hete thee gelegd, wordt dan een beetje zacht en smaakt zo nog lekkerder. Ik heb de stroopwafels die zaterdag gekocht en opgeruimd. Daar ben ik zeker van. Maar hoe goed ik ook zoek en waar ik ook kijk, ze zijn nergens te vinden. Navraag bij de andere gezinsleden levert niets op. Het wordt een kaal kopje thee, zonder stroopwafels.

Op maandagochtend ga ik aan de slag met de huishoudelijke klusjes zoals het soppen van de wc. Er is een soort kastje in de toiletruimte met daarin de toiletborstel en de mogelijkheid om toiletpapier op te bergen. Er zit een deurtje voor en als ik dat opendoe ligt daar onderin een plastic zakje, bijna leeg. Volgens opdruk horen er acht stroopwafels in te zitten…..

Er zitten er nog twee in.

Ineens wordt het me duidelijk. Jongste bonusdochter klaagde die zondagochtend over buikpijn en wilde niet eten. Ze gaf aan misselijk te zijn. Logisch. Na zes stroopwafels heb je natuurlijk geen zin meer in een gezonde volkoren boterham.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 167
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Meer schrijfactiviteiten