Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 816

Koekje erbij?

Tegenwoordig hebben supermarkten uitgebreide openingstijden. Zo’n 30 jaar geleden is dat een heel ander verhaal.

Het doen van de weekendboodschappen op zaterdag vind ik een regelrechte kwelling. Altijd druk, hoe vroeg ik ook ga en ben ik laat, dan loop ik de kans dat er veel, vooral verse producten zijn uitverkocht. In die tijd komen mijn ‘bonus’ kinderen regelmatig een weekendje over en dan haal ik natuurlijk als de spreekwoordelijke ‘boze’ stiefmoeder juist iets extra’s in huis.

Met een winkelwagen vol sta ik in de rij bij de kassa. Eerst maar al die boodschappen op de veel te korte lopende band zetten. Als ik daar dan klaar mee ben loop ik snel door met mijn lege karretje. Geroutineerd vul ik de meegenomen tassen met de artikelen die de caissière inmiddels heeft gescand. Helaas gaat dan scannen altijd vele malen sneller dan het handig inpakken van de boodschappentassen. Ik doe mijn boodschappen bij de bekende buurtsuper die op de kleintjes let. Weliswaar heb ik hier geen parkeerprobleem, maar ik moet de tassen dan wel gewoon zelf naar huis dragen. Ik probeer de artikelen dan ook zo te verdelen dat beide tassen ongeveer even zwaar zijn. Dat draagt het prettigst.

De caissière is inmiddels klaar en wacht op mijn betaling. De stress slaat toe, want nog niet alle boodschappen zijn ingepakt. De volgende klant heeft inmiddels al een hele lading artikelen uit zijn kar op de loopband geplaatst. Snel afrekenen en doorgaan met inpakken. En vooral goed opletten dat de boodschappen van de volgende klant zich niet mengen met mijn boodschappen. Kortom, het is niet mijn ding. En nu maar hopen dat ik niets heb vergeten …

Die zondagmiddag krijgen we visite. Bij de thee wil ik een lekkere stroopwafel serveren. De stroopwafel, even op het kopje hete thee gelegd, wordt dan een beetje zacht en smaakt zo nog lekkerder. Ik heb de stroopwafels die zaterdag gekocht en opgeruimd. Daar ben ik zeker van. Maar hoe goed ik ook zoek en waar ik ook kijk, ze zijn nergens te vinden. Navraag bij de andere gezinsleden levert niets op. Het wordt een kaal kopje thee, zonder stroopwafels.

Op maandagochtend ga ik aan de slag met de huishoudelijke klusjes zoals het soppen van de wc. Er is een soort kastje in de toiletruimte met daarin de toiletborstel en de mogelijkheid om toiletpapier op te bergen. Er zit een deurtje voor en als ik dat opendoe ligt daar onderin een plastic zakje, bijna leeg. Volgens opdruk horen er acht stroopwafels in te zitten…..

Er zitten er nog twee in.

Ineens wordt het me duidelijk. Jongste bonusdochter klaagde die zondagochtend over buikpijn en wilde niet eten. Ze gaf aan misselijk te zijn. Logisch. Na zes stroopwafels heb je natuurlijk geen zin meer in een gezonde volkoren boterham.

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Hella Sloksoede
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 388
Publicatie op .
 
  Meer van deze schrijver:

Geef een waardering voor: "Koekje erbij?"

Geschreven door Hella Sloksoede . Geplaatst in Kort verhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!