Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Poëzie
Inzendingen: 1054
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Angstige momenten(2)
© Harry Boerkamp op .
Aantal hits: 317

’s Nachts werd Ilse nog regelmatig, badend in het zweet, wakker door een traumatische ervaring van enkele weken eerder. Op een vrijdagavond, eind september, was ze vlak voor sluitingstijd naar de supermarkt bij haar in de buurt gereden.
Voordat ze wegreed, was ze vlug nog een keer naar haar dochtertje gaan kijken die met hoge koorts in bed lag en steeds wilde dat ze bij haar bleef. ‘Niet weggaan, mama,ʼ had ze huilend gezegd.
Ilse, die hoog zwanger was, had het bezoek aan de supermarkt tot het allerlaatste moment uitgesteld, maar ze moest nog een paar dingen halen Ze kon elke dag bevallen.

Het was rustig in de supermarkt. Vlug pakte Ilse de spullen die ze dacht nodig te hebben en liep naar de kassa. Ze wilde net de boodschappen afrekenen toen drie gemaskerde mannen de supermarkt binnen kwamen.
Een van de overvallers liep direct met een wapen in de hand op de enige kassa af, waar nog een kassière achter zat. De kassière wilde het stille alarm nog inschakelen maar ze was net te laat. De man met een masker van Geert Wilders op, schreeuwde: ‘Rustig blijven. Doe het geld uit de kassa in deze tas. Waar is de bedrijfsleider?ʼ
Ilse wilde wegrennen maar de overvaller richtte het wapen op haar. ‘Als je jouw kind geboren wilt zien worden, dan blijf je rustig hier staan. Doe allebei jullie mobiele telefoon ook in deze tas.ʼ
Ilse had gezien dat de andere twee overvallers, die maskers van Thierry Baudet, droegen door de wandelgangen liepen en het aanwezige personeel en de paar klanten die aan het winkelen waren mee naar het kantoortje van de bedrijfsleider namen. Daarna liep een van de twee overvallers naar de ingang van de winkel.

Op het moment dat Ilse lawaai buiten hoorde, werd zij en de kassière samen met de andere aanwezigen opgesloten in het kantoor van de bedrijfsleider.
‘Ga allemaal op de knieën zitten met de handen in de lucht ʼ zei de leider van de overvallers.
Ilse begon hardop te huilen. ‘Ik kan dat niet Straks gebeurt er wat met mijn kind. Ik heb nu al vreselijke buikpijn.ʼ
‘Knielen,ʼ schreeuwde de overvaller, ‘iedereen en snel.ʼ Een oude man wilde voor Ilse opkomen maar kreeg een klap met het wapen in het gezicht. Zijn bril viel in gruzelementen op de grond.
Voordat Ilse ging knielen, had ze gauw even om haar heen gekeken. Jammer, er was slechts één oudere man aanwezig, de rest bestond uit vrouwelijk personeel en een paar jonge vakkenvullers. Waar was de bedrijfsleider?
Na enige tijd in het kantoortje opgesloten te hebben gezeten, hoorde ze glasgerinkel en een hoop geschreeuw. Even later hoorde ze schoten en de sirenes van politieauto’s en ziekenwagens.
‘Geef jullie over. De winkel is omsingeld door politie. Jullie kunnen geen kant op,ʼ klonk door de microfoon.
De overvaller met het masker van Thierry Baudet op, begon te ijsberen en loste een schot in het luchtledige. Verschillende vrouwen begonnen te gillen.
‘Maak geen onschuldige slachtoffersʼ klonk door de microfoon.

‘Ik krijg weeënʼ schreeuwde Ilse. ‘Laat me gaan.ʼ Nu begon ook de andere overvaller onrustig heen en weer te lopen. Ze fluisterden elkaar iets in het oor. Even later mocht Ilse opstaan en werd haar verteld dat zij hun vrijgeleide zouden moeten zijn. Weer barste Ilse in huilen uit.
‘Neem mij maar als gijzelaar,ʼ zei de oudere man. De deur ging open, in de deuropening verscheen de man die onder schot werd gehouden door een van de twee overvallers terwijl de andere overvaller zijn wapen richtte op de overige aanwezigen.
Na een paar uur onderhandelen, vertrokken de twee overvallers met de oudere man in een oude auto en kregen de overige gegijzelden hun vrijheid terug. Dezelfde nacht beviel Ilse van een zoon.

Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Angstige momenten(2)"

Geschreven door Harry Boerkamp . Geplaatst in Kort verhaal.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart