Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Poëzie
Inzendingen: 1052
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Angstige momenten.
© Harry Boerkamp op .
Aantal hits: 332

De avond viel als een baksteen. Het was op een zondag, eind september, toen we tegen vijf uur in de middag onze spullen op het strand weer inpakten en op weg gingen naar de parkeerplaats. De hele dag hadden we heerlijk op het strand gelegen en af en toe een verfrissende duik in zee genomen. Er leek maar geen eind te komen aan die fantastische zomer.
Opeens begon het harder te waaien en zagen we hier en daar de parasols door de lucht vliegen. We keken naar de lucht die al aardig grijs was geworden.
‘We moeten opschieten,ʼ zei mijn vriendin, ‘want het is nog een aardig eind lopen naar de parkeerplaats. Hier, voel maar, het begint al te regenen.’ Kijkend naar de lucht voelde ik de eerste druppels.
De lucht betrok steeds meer en het begon al aardig donker te worden. Het leek wel alsof het avond was. In de verte hoorden we het rommelen. Een onweer leek op komst.
Op de parkeerplaats aangekomen, konden we onze auto niet direct terug vinden. ‘Waar staat onze auto nou?ʼ vroeg mijn vriendin met enige paniek in haar stem. Ze was doodsbang voor onweer want toen ze tien jaar was, was een bolbliksem ’s morgensvroeg in het huis van haar ouders ingeslagen. Brand was er niet uitgebroken, overal lag glas door gesneuvelde ruiten en het dak was helemaal vernield.
De angst voor onweer was ze nooit meer kwijtgeraakt. Thuis kroop ze in bed helemaal tegen mij aan als het onweerde en voelde ik haar rillingen door mijn lijf.
Het onweer kwam steeds dichterbij en inmiddels was het behoorlijk gaan regenen. In korte tijd waren we kletsnat geworden.
Nadat een bliksemschicht de parkeerplaats had verlicht, zagen we onze auto opeens staan. We renden er naartoe. We zaten nauwelijks in de auto toen het noodweer in volle omvang losbarstte. De ene na de andere bliksemschicht verlichtte de hemel.
We reden de parkkeerplaats af maar de ruitenwissers konden het water nauwelijks verwerken. ‘Kijk goed uit,ʼ zei ze terwijl ze schrok van een hevige knal.

Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Angstige momenten."

Geschreven door Harry Boerkamp . Geplaatst in Kort verhaal.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart