1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  951 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 02-02-2020

Hits: 615

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Angst

Aangepast: 12-05-2020

We zitten met z’n allen buiten op het terras. Het is een stralende lentedag en het personeelsfeest van ons familiebedrijf vindt plaats in de oude binnenstad. Ik zie mijn hoogzwangere dochter een praatje maken met het personeel. Het is gezellig druk op het plein. De uitbaters van de terrassen hebben de fleurige stoeltjes en parasols weer buiten uitgestald. Als ik naar mijn dochter wil lopen, schrik ik van een bulderend geraas achter mij. Geschokt kijk ik om en zie wat ik nooit hoopte mee te maken. De ronde middeleeuwse toren naast het restaurant, stort als een plumpudding in elkaar. Ik hoor geschreeuw. Paniek breekt uit. De brokstukken vliegen in het rond. Ik wil de slachtoffers helpen, maar nieuw gevaar dreigt …

Een blauwe Connexxion touringcar komt met grote snelheid op ons af. Wij moeten rennen voor ons leven. De bus lijkt onbestuurbaar. Hij scheurt over het terras heen. Gegil, gehuil en glasgerinkel beheerst het plein. Iedereen probeert weg te komen, ook ik, ondertussen zoekend naar mijn dochter. De hoek van de straat om …

De chauffeur lijkt het op mij gemunt te hebben. Ik ren voor mijn leven. Hij komt met gierende banden ook de hoek om. Angstig kijk ik achterom de chauffeur in de ogen. Dan verliest hij de controle en slaat over de kop. Het gevaarte glijdt op zijn dak met een enorme vaart op mij af. Dit is het dan … Ik onderneem een laatste poging. Als door een wonder ontkom ik aan de bus die met een enorme knal op de muur tot stilstand komt. Een enorme ravage, overal glas en bloed. Een gevoel, dat het nog niet over is … Ik zoek mijn meisje.

‘Mama!’

Ze pakt mijn hand. Ik zie de slaapkamergordijnen geruststellend bewegen in de wind. De voorspelling beheerst mijn gedachten.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

11.08.21
Feedback:
Goed beschreven....
 • Waardering
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Broer
482
Lezen?
55 woordenverhaal
Conflict
302
Lezen?
55 woordenverhaal
Kermis
263
Lezen?