Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 
Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan en verwijderen we! Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

527 Hits

Publicatie op:
Angst

We zitten met z’n allen buiten op het terras. Het is een stralende lentedag en het personeelsfeest van ons familiebedrijf vindt plaats in de oude binnenstad. Ik zie mijn hoogzwangere dochter een praatje maken met het personeel. Het is gezellig druk op het plein. De uitbaters van de terrassen hebben de fleurige stoeltjes en parasols weer buiten uitgestald. Als ik naar mijn dochter wil lopen, schrik ik van een bulderend geraas achter mij. Geschokt kijk ik om en zie wat ik nooit hoopte mee te maken. De ronde middeleeuwse toren naast het restaurant, stort als een plumpudding in elkaar. Ik hoor geschreeuw. Paniek breekt uit. De brokstukken vliegen in het rond. Ik wil de slachtoffers helpen, maar nieuw gevaar dreigt …

Een blauwe Connexxion touringcar komt met grote snelheid op ons af. Wij moeten rennen voor ons leven. De bus lijkt onbestuurbaar. Hij scheurt over het terras heen. Gegil, gehuil en glasgerinkel beheerst het plein. Iedereen probeert weg te komen, ook ik, ondertussen zoekend naar mijn dochter. De hoek van de straat om …

De chauffeur lijkt het op mij gemunt te hebben. Ik ren voor mijn leven. Hij komt met gierende banden ook de hoek om. Angstig kijk ik achterom de chauffeur in de ogen. Dan verliest hij de controle en slaat over de kop. Het gevaarte glijdt op zijn dak met een enorme vaart op mij af. Dit is het dan … Ik onderneem een laatste poging. Als door een wonder ontkom ik aan de bus die met een enorme knal op de muur tot stilstand komt. Een enorme ravage, overal glas en bloed. Een gevoel, dat het nog niet over is … Ik zoek mijn meisje.

‘Mama!’

Ze pakt mijn hand. Ik zie de slaapkamergordijnen geruststellend bewegen in de wind. De voorspelling beheerst mijn gedachten.


Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Angst"

© Marianne Leerkes-Brouwer

In elke boekenwinkel: