Saskia Boer

Amélie

© Saskia Boer op 17.03.2022.

Ze ziet hem al vanuit haar ooghoeken als ze het station uit loopt. Schijnbaar achteloos staat hij daar in het licht van de lantaarnpaal. Sneller dan anders steekt ze het plein over, vervolgens de hoek om. Ondanks de regen is het nog druk op straat, gelukkig. Snel loopt ze verder, omkijken durft ze niet. Nog een hoek om, het laatste stuk, rennen nu, ze is er bijna. Haar capuchon glijdt af, maar ze gunt zich geen tijd om hem weer op te doen. Onder het rennen haalt ze de sleutels uit haar jaszak. Hijgend stopt ze voor de deur van het appartementencomplex. Nog voor ze de sleutel in het slot heeft gestoken, hoort ze zijn stem: “Amélie!” Het slot is oud, geeft niet mee, ze wrikt met de sleutel, inwendig foeterend op de huisbaas. Net voordat het slot meegeeft, voelt ze zijn hand op haar schouder. “Niet weglopen, Amélie, ik houd van je, dat weet je toch, Amélie, liefje ...”

Ze schudt met haar schouder, maar zijn hand omklemt haar als een bankschroef. “Ga weg, laat me los, ik ga gillen!”

“Niet doen, denk erom, of ik wurg je.”

Ze herinnert zich nog goed zijn vingers om haar hals, die laatste keer.

“Amélie, je moet naar me luisteren. Ik wil je terug, we kunnen opnieuw beginnen. Het spijt me echt.”

“Dat lieg je, je weet best dat dat niet kan. Niet na alles ...”

Haar stem trilt. De straat, ooit door de makelaar geprezen om zijn rustige ligging, is nu in haar nadeel. Er is geen mens te zien.

Met een ruk draait hij haar om, drukt wild zijn mond op de hare. Ze walgt van zijn adem, sigarettenrook vermengt met alcohol. Hij houdt haar tegen de deur gedrukt. Met één hand ritst hij haar jack open, rukt aan haar blouse, legt zijn hand om haar borst. De andere hand duwt haar stevig tegen de deur. Zijn mond gaat langs haar gezicht, zijn tong likt haar oor.

“Dat vind je toch zo heerlijk? Dat weet ik echt nog wel, Amélie.” fluistert hij. Hij staat nu geheel tegen haar aan, ze voelt zijn lid stijf worden onder het katoen van haar natte jurk.

Dan plotseling, trekt ze haar knie op, precies in zijn kruis. Schreeuwend en vloekend laat hij haar los. Ze rent en blijft rennen, de straat uit. Voor vandaag is ze weer aan hem ontkomen.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  24.03.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Saskia, ik moet zeggen dit is verhalend schrijven maar ik ben niet zo geraakt door het verhaal. Ik mis een snaartje van gevoeligheid erin. Het is wrang maar daar is ook alles mee gezegd. Ik heb dit al zo vaak gelezen in een boek en het komt niet uit jezelf of wel. Maar ik doe het je nog niet na, wel als ik een onderwerp heb gevonden! Liefs van Ingrid Karsten
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  17.03.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Hoe je in dit stukje zoveel meer verteld: het is al meerdere keren gebeurt en het zal nog gebeuren. Vandaag is Amelie kunnen vluchten maar wat de volgende keer? Een stukje dat, ondanks de benauwde situatie, doet uitkijken naar meer.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 941
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Lysander Mazee: Wolventijd

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.