Voor schrijvers, door schrijvers

Malware

We hebben vandaag te maken gekregen met een malware aanval. Daardoor is de website tijdelijk niet bereikbaar. Op dit moment hebben we de oorzaak gevonden en zijn we de consequenties van die aanval aan het oplossen. De herstelwerkzaamheden nemen nog enige tijd in beslag en daardoor is het mogelijk dat (nog) niet alle inzendingen, artikelen e.d. zichtbaar zijn. We vragen hiervoor begrip. Excuses voor het ongemak.

Kort verhaal

Altijd geschreven met een Hoofdletter
Inzendingen: 890
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."

Altijd geschreven met een Hoofdletter

Nu de Corona-uitbraak de zorg en de GGD onder druk zet, belt mijn oude werkgever. Of ik wil bijspringen? Zo ga ik weer forensische diensten draaien. Veel zal er niet veranderd zijn. Ik zet mijn pieper aan. 

Het levenseinde is een paar muisklikken weg. Internet bracht  de dood dichtbij, ieders laatste vriend altijd bij de hand voor je-weet-maar-nooit. De barbituraten raakten uit de mode. Makkelijker en legaal verkrijgbaar was helium: je kunt er feestballonnen mee vullen, je gaat er raar van praten, en met een paar huishoudelijke hulpmiddelen ga je er dood aan. Maar ook helium blijkt alweer oud nieuws.

Door de meldkamer van de politie word ik geroepen bij een overleden vrouw, ‘de ambulance denkt dat ze een heleboel pillen genomen heeft’. Mevrouw ligt op de bank. Ze is op een stuk plastic gaan liggen tegen de rommel, deed een luier aan en zette een emmertje op de vloer voor het braken. Helemaal volgens de regels van de website: het printje ligt op de salontafel. Ernaast een potje met een doodshoofd en een scheikundige naam. Ik ken het middel niet, gelukkig is er Wikipedia: ‘in de volksmond ook Laatstewilmiddel genoemd, of Middel X -altijd geschreven met een hoofdletter-’.

Dit artikel delen?

Publicatie op .
Hits: 52

geef een waardering voor: "Altijd geschreven met een Hoofdletter"

Geschreven door L.M. Spooren . Geplaatst in Kort verhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
21.10.20
Feedback:
Mooi!
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Emoticons: ;o = wink:d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !