1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  924 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 21-10-2020

Hits: 316

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Altijd geschreven met een Hoofdletter

Aangepast: 21-10-2020

Nu de Corona-uitbraak de zorg en de GGD onder druk zet, belt mijn oude werkgever. Of ik wil bijspringen? Zo ga ik weer forensische diensten draaien. Veel zal er niet veranderd zijn. Ik zet mijn pieper aan. 

Het levenseinde is een paar muisklikken weg. Internet bracht  de dood dichtbij, ieders laatste vriend altijd bij de hand voor je-weet-maar-nooit. De barbituraten raakten uit de mode. Makkelijker en legaal verkrijgbaar was helium: je kunt er feestballonnen mee vullen, je gaat er raar van praten, en met een paar huishoudelijke hulpmiddelen ga je er dood aan. Maar ook helium blijkt alweer oud nieuws.

Door de meldkamer van de politie word ik geroepen bij een overleden vrouw, ‘de ambulance denkt dat ze een heleboel pillen genomen heeft’. Mevrouw ligt op de bank. Ze is op een stuk plastic gaan liggen tegen de rommel, deed een luier aan en zette een emmertje op de vloer voor het braken. Helemaal volgens de regels van de website: het printje ligt op de salontafel. Ernaast een potje met een doodshoofd en een scheikundige naam. Ik ken het middel niet, gelukkig is er Wikipedia: ‘in de volksmond ook Laatstewilmiddel genoemd, of Middel X -altijd geschreven met een hoofdletter-’.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

21.10.20
Feedback:
Mooi!
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Getuige
413
Lezen?
Bitterballen bij de dood
370
Lezen?
De eerstwachtende
316
Lezen?