1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  951 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 04-07-2020

Hits: 595

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Als God in Frankrijk...

Aangepast: 21-07-2020
Mijn overbuur zat genoeglijk in zijn tuinstoel met een kopje koffie in de hand naar de hoogmis op de radio te luisteren. De radio strooide de decibels keihard in het rond ter stichting van de buren die niet zo godsdienstig waren aangelegd.
 
Zoals wij.
 
 
De man was een geval apart!
 
Hij woonde in een betonnen keet tesamen met een hond met drie poten en een bont allegaartje kippen, konijnen en een respektabel aantal ganzen. Een hok voor die kippen,konijnen en ganzen was er niet maar ze werden met liefde uitgenodigd om mee in de keet te wonen.
 
Ten gerieve van de ganzen had hij een "vijver" uitgegraven waarin de beestjes naar hartelust konden "plonzen" in de modder.
De stank van het door de zon opgewarmde slijk vermengd met ganzenstront ging aan hem voorbij.
Of was het eerder stront gemengd met slijk?
 
Ik denk het laatste!
 
Hij leek op Catweazle met zijn lange grijze haren en baard maar in tegenstelling tot de populaire tv figuur van jaren geleden zat hij onder het vuil en nee, toveren kon hij ook niet. De rimpels en porien in zijn gezicht zaten vol met aangekoekte smurrie maar zolang je hem niet van dichtbij bekeek viel dat niet op.
 
Hij placht van zichzelf te zeggen dat hij leefde als God in Frankrijk, zo'n populair gezegde weet je wel...
 
 
En zo gingen de jaren voorbij, de hond met drie poten ging en andere honden met een normaal aantal poten kwamen. En ze noemden allemaal Bob ongeacht of het vrouwtjes of mannetjes waren. Want je moest de dingen niet onnodig ingewikkeld maken vond hij.
 
 
Maar ook voor hem kwam de tijd...
 

Nadat hij iedereen in de gemeenschap de stuipen op het lijf had gejaagd met ongegeneerd zijn hand te tonen waarop een afzichtelijk kankergezwel zichtbaar was, ging het bergaf.

 
 
Maar zoals hij geleefd had, zo wou hij gaan...Geen dokter of ziekenhuis...enkel maar zijn hondje.
 
Men vond hem dood in zijn bed met het hondje naast hem, waarschijnlijk had het beestje hem op zijn laatste ogenblikken bijgestaan.
 
 
 
Er verscheen een artikel in de krant: " Dorpsfiguur sterft in alle eenzaamheid"
 
Maar ik weet wel beter, hij was niet eenzaam, hij was tevreden.
 
 
Hij leefde als God in Frankrijk.
 
 
 
 
 
 
 
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

16.07.20
Feedback:
Aanpassing n.a.v. oude waardering.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
04.07.20
Feedback:
Met plezier gelezen. Ik begrijp alleen de witregels niet zo goed.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
De vierde ruiter
751
Lezen?
De Zwarte Madame
724
Lezen?
Westhoek
691
Lezen?