1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  969 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Alleen

Publicatie op : 13-12-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Alleen

314 Hits.

Schrijfopdracht: Optie 9.

Schrijf een fantasierijk verhaal met als gegeven dat je de laatste levende mens op aarde bent. De bepaling van oorzaak en vervolg is aan jou, maar wat gaat er door je heen en hoe verder?

Oké, dit is dus best wel kut.
 
Kijk, ik wist natuurlijk wel ongeveer wat het idee was. En ik had er echt wel over nagedacht. Ja, alleen is maar alleen, maar helemáál alleen is een ander verhaal. Als je het over once in a lifetime hebt. Dit is het. Niemand, letterlijk niemand anders dan ik heeft dit ooit kunnen doen.
 
En ik was niet de enige die er over had nagedacht. Fuck nee. Een mega-loterij was het, met miljoenen deelnemers. Het was het meest geniale idee in de geschiedenis van entertainment: als we dan toch van dat rotsblok af moeten, laten we dan één iemand de kans geven om achter te blijven. Overal op de hele fucking planeet hangen we camera’s op. En terwijl onze interstellaire ruimtevloot op zoek gaat naar nieuwe werelden, geven we de mensen aan boord van de schepen iets om naar te kijken. Een televisieserie zoals die nog nooit is gemaakt en ook nooit meer gemaakt gaat worden. Nostalgische reality-tv. Voor de eeuwigheid.
 
Het seizoen duurt pak hem beet een jaar. Dan is de asteroïde hier en eindigt de hele shitzooi met een grote knal. Maar tot die tijd? Tot die tijd heb ik de hele fucking aardkloot tot m’n beschikking. Op de meeste plaatsen hebben ze het licht aan gelaten, om mij een plezier te doen. En omdat die fusiereactors toch helemaal op eigen kracht draaien. Winkels en voorraadkamers over de hele wereld zijn tot de nok toe gevuld en overal staan passagiersdrones klaar om mee te brengen naar waar ik maar wil zijn. En ik mag doen wat ik wil, want ja, wie gaat me tegenhouden?
 
Is dat gaaf of wat?
 
Ja, dat dacht ik ook. Daarom stond ik een paar dagen geleden met een grote grijns op m’n gezicht het laatste ruimteschip uit te zwaaien. En inmiddels heb ik aardig wat van de wereld gezien. Wat ook het plan was.
 
Maar waarom heb ik niet even de kleine lettertjes gelezen voordat ik m’n handtekening zette? Dan had ik geweten dat “BrilliantMedia TV een maatschappelijk verantwoorde onderneming” is. En. Dat. Ze.
God. Ver. Domme.
Nérgens.
Sigaretten hebben achtergelaten.
 
Hoe lang zou het duren om je eigen tabak te kweken?

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

28.03.21
Feedback:
Hahahaha, leuk verhaal!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
19.02.21
Feedback:
Leuk idee, een glimlach op mijn gezicht als resultaat :d
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Lieverd
414
Lezen?
Kabouteren
407
Lezen?
55 woordenverhaal
Papa
354
Lezen?