Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

Alleen

Publicatie: 13 december 2020

Schrijfopdracht: Optie 9.

Schrijf een fantasierijk verhaal met als gegeven dat je de laatste levende mens op aarde bent. De bepaling van oorzaak en vervolg is aan jou, maar wat gaat er door je heen en hoe verder?
Oké, dit is dus best wel kut.
 
Kijk, ik wist natuurlijk wel ongeveer wat het idee was. En ik had er echt wel over nagedacht. Ja, alleen is maar alleen, maar helemáál alleen is een ander verhaal. Als je het over once in a lifetime hebt. Dit is het. Niemand, letterlijk niemand anders dan ik heeft dit ooit kunnen doen.
 
En ik was niet de enige die er over had nagedacht. Fuck nee. Een mega-loterij was het, met miljoenen deelnemers. Het was het meest geniale idee in de geschiedenis van entertainment: als we dan toch van dat rotsblok af moeten, laten we dan één iemand de kans geven om achter te blijven. Overal op de hele fucking planeet hangen we camera’s op. En terwijl onze interstellaire ruimtevloot op zoek gaat naar nieuwe werelden, geven we de mensen aan boord van de schepen iets om naar te kijken. Een televisieserie zoals die nog nooit is gemaakt en ook nooit meer gemaakt gaat worden. Nostalgische reality-tv. Voor de eeuwigheid.
 
Het seizoen duurt pak hem beet een jaar. Dan is de asteroïde hier en eindigt de hele shitzooi met een grote knal. Maar tot die tijd? Tot die tijd heb ik de hele fucking aardkloot tot m’n beschikking. Op de meeste plaatsen hebben ze het licht aan gelaten, om mij een plezier te doen. En omdat die fusiereactors toch helemaal op eigen kracht draaien. Winkels en voorraadkamers over de hele wereld zijn tot de nok toe gevuld en overal staan passagiersdrones klaar om mee te brengen naar waar ik maar wil zijn. En ik mag doen wat ik wil, want ja, wie gaat me tegenhouden?
 
Is dat gaaf of wat?
 
Ja, dat dacht ik ook. Daarom stond ik een paar dagen geleden met een grote grijns op m’n gezicht het laatste ruimteschip uit te zwaaien. En inmiddels heb ik aardig wat van de wereld gezien. Wat ook het plan was.
 
Maar waarom heb ik niet even de kleine lettertjes gelezen voordat ik m’n handtekening zette? Dan had ik geweten dat “BrilliantMedia TV een maatschappelijk verantwoorde onderneming” is. En. Dat. Ze.
God. Ver. Domme.
Nérgens.
Sigaretten hebben achtergelaten.
 
Hoe lang zou het duren om je eigen tabak te kweken?
WAARDERING
HITS
412
AANGEPAST: 21-08-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
28.03.21
Graag je feedback a.u.b.:
Hahahaha, leuk verhaal!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
19.02.21
Graag je feedback a.u.b.:
Leuk idee, een glimlach op mijn gezicht als resultaat :d
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig