SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal.
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Afscheid van Johan

Publicatie: | Koert Weber

Hij had niet veel meer te zeggen. Na 25 jaren hard werken had hij wel een ander afscheidscadeau verwacht van zijn werkgever dan een T-shirt met het bedrijfslogo erop. Oke zijn baas stond niet bekend als heel genereus maar dit ?

'Zo Johan, we wensen je nog heel veel succes met de voortzetting van je werkcarrière' zei de directeur triomfantelijk. 'Voor degene die nog een drankje willen doen staan er nog een paar flesjes bier koud in de koelkast, maar over een kwartiertje gooi ik de boel op slot' voegde hij eraan toe. Johan haalde zijn schouders op en alleen Kees zijn collega planning binnendienst wilde nog wel een pilsje met hem doen.

Roheco B.V. stond er in grote blauwe letters op het xxl shirt. Zelfs de maat klopte niet. Zo een dikke buik had hij toch ook weer niet? Verveeld sloegen Johan en Kees de laatste slok bier achterover.

'Nou dan is het maar eens tijd om te gaan' zegt Johan met een sarcastische toon. 'Ik zal het hier missen als kiespijn ! Behoorlijk belachelijk om als bedrijf iemand na 25 jaren trouwe dienst een T-shirt te geven. En jij bent een kansloze kwal !' schreeuwt Johan wijzend naar de directeur.

‘Maar Johan..’ stamelt de directeur die de kans niet krijgt om uit te spreken. 'Jarenlang kom je hier maar een paar dagen per week rondhangen om vervolgens niets uit te voeren. Je laat dan alles aan je vrouw over en bent te blind om te zien dat je vrouw al tijden een verhouding heeft met Marcel van de boekhouding.'

'Het is mij ook nog steeds een raadsel hoe iemand met zo’n dikke reet het voor elkaar krijgt om naast jouw nog iemand anders aan de haak te slaan.'

'Zoals wel meer dingen hier voor mij altijd een raadsel zijn geweest. Bijvoorbeeld dat het door de vingers wordt gezien dat Harry van de verkoop elke dag een kwartier te laat komt en dan via de achteringang binnenkomt zodat niemand hem ziet. En dan vervolgens het grootste deel van de dag kaartspelletjes zit te spelen op zijn computer en daarna steevast ook een kwartier eerder weg is.'

'En Janina die bakjes met aardappel- en huzarensalade laat beschimmelen in de koelkast.'

'En Kees die neemt gewoon pakken koffie mee naar huis uit de kantine. Het is gewoon een schande dit bedrijf. Precies waarom ik hier vertrek !' Schreeuwt Johan uit.

De directeurs gelaat trekt behoorlijk bleek weg en ook Kees staat er behoorlijk geschockeerd bij.

Johan loopt woest het kantoor uit en smijt de deur hard achter zich dicht. Loopt de gang door en opent de voordeur.

'Surprise !!!' klinkt het heel hard. Alle medewerkers staan naast elkaar op het parkeerterrein en in het midden een boog van ballonnen met daarop de tekst : 'Johan Bedankt!'. In de boog staat de vrouw van de directeur met een grote waardecheque van vijfentwintighonderd euro te besteden aan een vakantie.

Nog voordat Johan iets kan zeggen komt achter uit de deur de directeur gerend die op de mensenmassa en vervolgens op Marcel van de boekhouding springt.

Naast hem staat Kees. Nou Johan het was in ieder geval een memorabel afscheid...

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een reactie geven! Schrijvers stellen vooral je tips en opmerkingen op prijs.
18.07.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Erg grappig Koert!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
16.07.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
De plot is geweldig en verrassend. Het leest vlot! En je leeft mee met de personages. Het is lekker pijnlijk. Hier en daar zijn er wel wat taalfoutjes, maar die zijn er zo uitgehaald. Ik ben benieuwd naar meer verhalen van je!
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
  • Koert Weber 16.07.21
    Bedankt voor de feedback Bart en fijn dat je het leuk vond om te lezen. Taalfoutjes zal ik inderdaad nog aan moeten werken, maar ik zal zeker nog wat meer delen :)

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.