Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

488 Hits

Publicatie op:
Afgunst

Soms vroeg ik me af wie had beslist dat ik ‘ik’ zou worden.

Wie had verzonnen dat ik zou opgroeien tot een ouwe zak? Een onbeschofte luierik. Een zetelpatat eerste klas. Ongeschoren, met kalend hoofd en vlezige wangen. Mijn bolle buik drie centimeter bloot van een bevlekte, te krappe T –shirt dat steeds verder naar boven kroop.

Een niksnut eerste klas die al veel baantjes had gehad maar, een half leven verder, er nog geen één had kunnen houden. Ongeveer hetzelfde als de vrouwen in mijn leven dus, behalve dan dat zij niet met veel waren. Welgeteld drie in totaal.

Het eerste vriendinnetje toen ik nog op school zat. Een mooi meisje met grote borsten, waar ik niet aan mocht komen, terwijl ik dat wel probeerde. Zij wilde me enkel zoenen als niemand het kon zien en deed alsof ze me niet kende als er iemand anders in de buurt was.

Voor de tweede was ik al iets ouder, een jaar of dertig moet ik zijn geweest. Zij was niet zo arrogant en er was geen nood aan stiekem gedoe. Haar mocht ik aanraken zoveel ik wou, maar ze was niet zo mooi en ik wou het daarom ook niet zo veel. Ze had een vriendin die veel mooier was en die ik liever wilde, maar die vond me smerig. Een poging en gekonkelfoes later vond zij hetzelfde. Ze stuurde me wandelen en ik was ergens opgelucht om weer door te gaan.

Ik wandelde meteen door naar de derde vrouw van mijn leven. Haar zie ik nu nog steeds, maar altijd van korte duur. Nooit langer dan een uurtje. Nooit meer dan eens per maand.

Ze is mooi, mijn lief, maar niet goedkoop en niet exclusief.

Soms vroeg ik me echt af wie had beslist dat ik ‘ik’ zou worden. Als ik zelf had kunnen kiezen, dan had ik het veel beter gedaan. Ik had veel meer geld gehad zodat ik iedere week kon gaan in plaats van eens per maand.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Afgunst"