Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 558
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Afgunst

| Audrey Brits

Soms vroeg ik me af wie had beslist dat ik ‘ik’ zou worden.

Wie had verzonnen dat ik zou opgroeien tot een ouwe zak? Een onbeschofte luierik. Een zetelpatat eerste klas. Ongeschoren, met kalend hoofd en vlezige wangen. Mijn bolle buik drie centimeter bloot van een bevlekte, te krappe T –shirt dat steeds verder naar boven kroop.

Een niksnut eerste klas die al veel baantjes had gehad maar, een half leven verder, er nog geen één had kunnen houden. Ongeveer hetzelfde als de vrouwen in mijn leven dus, behalve dan dat zij niet met veel waren. Welgeteld drie in totaal.

Het eerste vriendinnetje toen ik nog op school zat. Een mooi meisje met grote borsten, waar ik niet aan mocht komen, terwijl ik dat wel probeerde. Zij wilde me enkel zoenen als niemand het kon zien en deed alsof ze me niet kende als er iemand anders in de buurt was.

Voor de tweede was ik al iets ouder, een jaar of dertig moet ik zijn geweest. Zij was niet zo arrogant en er was geen nood aan stiekem gedoe. Haar mocht ik aanraken zoveel ik wou, maar ze was niet zo mooi en ik wou het daarom ook niet zo veel. Ze had een vriendin die veel mooier was en die ik liever wilde, maar die vond me smerig. Een poging en gekonkelfoes later vond zij hetzelfde. Ze stuurde me wandelen en ik was ergens opgelucht om weer door te gaan.

Ik wandelde meteen door naar de derde vrouw van mijn leven. Haar zie ik nu nog steeds, maar altijd van korte duur. Nooit langer dan een uurtje. Nooit meer dan eens per maand.

Ze is mooi, mijn lief, maar niet goedkoop en niet exclusief.

Soms vroeg ik me echt af wie had beslist dat ik ‘ik’ zou worden. Als ik zelf had kunnen kiezen, dan had ik het veel beter gedaan. Ik had veel meer geld gehad zodat ik iedere week kon gaan in plaats van eens per maand.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 200

3.55

(De gemiddelde waardering is 3.5 door 2 stem(-men)

Reacties   

# RE: AfgunstHans Van Battel 29-12-2019 18:38
Erg leuk geschreven! Je schrijft in de "ik"-vorm alsof het een "hij" was! :-)
# RE: AfgunstAudrey Brits 29-12-2019 18:45
Dankjewel! :-)
# een antwoord op 'vraagje'W.J. (Hans) Villerius 29-12-2019 17:14
Beste Audrey, ik denk te weten, wat heer Critico bedoelt: Dit is weliswaar een korte tekst, maar eerder een beknopt portret dan een verhaal. Maar wees blij, dat hij het leuk vond. Hij had ook kunnen zeuren over 'een T-shirt die' of 'waar ik niet aan mocht komen maar wel probeerde' of 'het ik het veel beter gedaan'. En dan zou hij een punt gehad hebben!

Succes met de volgende stap op het gladde pad van de literatuur.
# dank voor je tipsAudrey Brits 29-12-2019 17:44
Beste Hans,
bedankt voor je verduidelijking . Het was mijn bedoeling om een portret te schrijven en dit op zichzelf te laten staan, maar misschien kan ik dit een volgende keer beter ergens meegeven.
Ik waardeer ook je melding van de foutjes. Die heb ik er intussen proberen uit te halen.
# Kort verhaal?Critico Punt 29-12-2019 15:03
Zeker leuk om te lezen, maar een kort verhaal??
# vraagjeAudrey Brits 29-12-2019 16:29
Bedankt voor je reactie!

Kan je verduidelijken wat je bedoelt? Gaat het over lengte of over stijl?

Ik heb nog nooit eerder iets online gezet.
Misschien heb ik het verkeerd geclassificeerd ?
# RE: vraagjeCritico Punt 29-12-2019 22:33
Hallo Audrey,
Hans Villerius heeft mijn punt eigenlijk al weergegeven. Met plezier gelezen maar kwam niet gelijk over als een kort verhaal. Maar de vorm is ook maar een hulpmiddel. Maak er geen probleem van en blijf gewoon lekker schrijven. :-)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Vader

Geschreven door Asko De vries robles. Geplaatst in 55 woordenverhaal.
De tafel is gedekt. Pa zit aan het hoofd en trommelt met zijn brede  vingers op tafel. De klok tikt gestaag door en slaat twaalf uur, moeder staat op en snelt zic...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Even iets anders in deze onzekere tijd.

23, mrt, 2020 Harry Boerkamp

De verjaardag

13, mei, 2020 Jeroen Follens

 Een leugentje om bestwil.

15, mei, 2020 Jan Boxem
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!