SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Achtuurjournaal

Publicatie: 20.01.2021 | Elka Le Mair
Het was even voor achten en nog licht. Mijn vriend was niet komen opdagen en mijn vader hoorde ik beneden tekeer gaan tegen mijn moeder. Verdrietig en boos ging ik de deur uit. Als Paulo nog zou komen, trof hij me lekker niet thuis. Hij moest vooral niet denken dat ik op hem ging wachten als hij zomaar niet kwam.
Mijn teleurstelling won het van mijn trots. Terwijl ik ronddoolde, kwamen andere nare herinneringen weer in mijn hoofd. Ik dacht aan oudjaar. Hij zou het vieren met vrienden en me na twaalven komen ophalen. Spannend vond ik dat en ook het beste van twee werelden. Tot twaalf uur thuis met mijn zus, broer en mijn ouders. Uiteraard was er eerst het achtuurjournaal. Dat moest altijd in stilte worden aangehoord, want belangrijk! Daarna kon de gezelligheid beginnen. Met z’n allen naar Wim Kan kijken en ongelimiteerd eten van de schalen zelfgebakken oliebollen en appelbeigets.
Na twaalven uiteraard het vuurwerk. Mijn zus en ik staken zelf nooit af, maar gingen naar buiten, keken naar al dat moois, terwijl we de mensen in de straat een gelukkig nieuwjaar wensten. Paulo zou elk moment kunnen komen.
Reikhalzend had ik naar hem uitgekeken. Maar toen mijn ouders al naar bed waren, de straat stiller werd, kwam hij pas de straat in rijden. Het was rond twee uur en hij was dronken. Ook toen was ik trots en wilde hem laten voelen dat ik boos was. Ik verwachtte dat hij zijn excuses zou maken, me zou kussen en troosten. In plaats daarvan kreeg ik een ferme klap en sommeerde hij me in de auto te stappen.
En nu weer dit. Hij kwam vaker niet opdagen. Altijd had hij een excuus, maar vandaag zouden we naar de film gaan.
Ik passeerde ‘Meer en Bosch’ en zag iets vanuit mijn ooghoek. Ik keek en schrok. Een man, broek naar beneden, stond heftige bewegingen te maken.
‘Zal ik ‘m erin dóuwe’, riep hij me toe.
‘Nee, dank u’, hoorde ik mezelf zeggen, met ferme pas doorlopend. Pas aan het einde van het stukje bos, eindelijk uit zicht, ging ik rennen, het hele stuk door naar huis.
Toen ik de voordeur opende, hoorde ik de bekende geluiden van het achtuurjournaal. Theetijd, wist ik.
Vijftien was ik, vond geen woorden, dus ik zweeg. ‘Er is thee’, zei mijn moeder. ‘Ssst’, siste mijn vader, wijzend het journaal.
 

WAARDERING

HITS:

635

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
21.01.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Mooi geschreven!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
20.01.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Geen mooie ervaringen, maar daarom niet minder mooi verhaal!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
20.01.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Mooi, Elka
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
20.01.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Mooi verhaal, met plezier gelezen. Mooi eind ook.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.