Nancy vd Ruit

Aartsengel

© Nancy vd Ruit op 21.04.2022.

Kreunend draai ik mijn hoofd en beweeg voorzichtig één voor één mijn ledematen. De klap echoot nog na in mijn hoofd en de korte helse pijn die daarop volgde komen langzaam terug in mijn geheugen. Wat gek, dat ik geen pijn meer voel. Ik open mijn ogen en alles wat ik zie is duisternis. Paniek slaat hard door mij heen en snel sta ik op. Ik begrijp het niet, wat is er gebeurd, ben ik blind? Verlamd van angst staar ik in de zwarte leemte, tot ik achterin de duisternis een wit puntje zie ontstaan. Terwijl ik ingespannen blijf kijken, zie ik hoe het puntje alsmaar groter wordt. Licht! Ik begin te rennen richting het veilige en laat de griezelige duisternis achter mij. Plotseling sta ik in een verlichte ruimte. Wat vredig hier, denk ik, terwijl ik nieuwsgierig verder loop.

Uit het niets zie ik een vrouw mijn kant op lopen en opgelucht lach ik zachtjes in mijzelf. Zie je nou wel, aansteller, niets aan de hand. ‘We hebben geen tijd te verliezen, dus ik zal snel zijn, zegt ze.’ Verward vraag ik wat zij bedoelt. ‘Het is normaal dat je in de war bent, dat zijn de meeste die hier arriveren maar vanaf nu zal alles anders zijn. Aan het einde van deze ruimte zul je een trap vinden, die je de weg zal wijzen. Het zal je allemaal duidelijk worden en je taak zal niet eenvoudig zijn. Ga nu maar.’ Ik ben niet bang of in paniek, terwijl ik er alle reden toe heb. De rust en sereniteit om mij heen kalmeren mij. Op één of andere manier kan het mij niet eens schelen waar of wat ik ben. Deze manier van ‘zijn’ bevalt mij eigenlijk wel. Ik begin te lopen richting de trap.
Nee, ik loop niet…ik lijk te zweven en al snel doemt de trap voor mij op.

De trap lijkt een eindeloze lengte te hebben. Ik heb geen keuze en begin te lopen. Aan het einde van de trap, zie ik haar. Een prachtige vrouw met enorme vleugels. Om haar heen hangt een aureool van licht en vol eerbied val ik op mijn knieën. Vorsend kijkt zij op mij neer, reikt mij haar hand toe en ik sta op.
Ze zwijgt, maar toch spreekt ze indringend tegen mij. Ik begrijp haar en praat terug, zonder te spreken. Ik ben een aartsengel en moet terug om een moeilijke taak te volbrengen. Vereerd sla ik mijn ogen neer en wanneer ik weer voor mij kijk, is ze verdwenen. In plaats daarvan zie ik mijzelf in een enorme spiegel.
Vol bewondering kijk ik naar de prachtige vleugels die mij sieren. Ik ben één van de velen die terug moeten naar het aardse. Voor de zoveelste poging om de mensen daar te leren menselijk en vreedzaam te zijn, ze eraan te herinneren hoe ze lief moeten hebben, compassie te voelen en hulp te bieden aan elkaar.
Een moeilijke maar niet ondenkbare taak. Ik sla mijn vleugels uit en vlieg.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  21.04.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Mooi geschreven verhaal. Zeker de moeite waard!
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 250
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Vergeet me niet - Willow Winters

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.