1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  970 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

11 september 2020 - Dag van de Scheiding

Publicatie op : 11-09-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

11 september 2020 - Dag van de Scheiding

484 Hits.

Mooi geklede vrouwen wandelen in het zonnetje op hoge hakken wiebelend over het kiezelpad naar de trouwlocatie in het park. Het is de enig overgebleven buitenplaats van de buurt. Champagne en bruidstaart, omdat het zo hoort.

Heel wat huwelijken worden hier gesloten waarvan er volgens de statistieken ook vele weer ondanks mediation zullen worden ontbonden, ver voordat de dood voor een gedwongen scheiding zorgt. Garantiecertificaten in de liefde bestaan niet.

Een kilometer verderop wordt de exodus naar de hemel met God als rechter door de zoveelste stoet voortgezet. Over het kiezelpad lopen stemmig geklede mensen. Een vrouw met een rollator zoekt haar weg na haar door de dood ontbonden huwelijk waar geen mediator aan te pas kwam. Koffie en cake, omdat het zo hoort.

In het park wordt het kersverse bruidspaar gefeliciteerd.

In de aula wordt een kersverse weduwe gecondoleerd.

Het is onherroepelijk, ook al worden de kiezels onzichtbaar door mooi gekleurde herfstbladeren. Maar pas op, glijd niet weg op mistroostige dagen richting een kleurloos kinderfeest en een feest van saamhorigheid, geurloos als kunstbomen.

Als de dennennaalden met de schoonmoeders zijn weggeveegd en de door drank veroorzaakte ruzie is bijgelegd, of de uiteindelijke katalysator is van een echtscheiding die al lang had moeten worden uitgesproken, uitgesteld is vanwege het huis en de kinderen, als een huwelijk vaak is gelijmd maar er altijd breuklijnen zichtbaar zijn gebleven, dit huwelijk dat nooit bestaansrecht had uiteindelijk verzandt in een vechtscheiding, als de buurman weer is opgedroogd en even chagrijnig is als altijd, de januarimaand langer duurt dan andere maanden, er geen winter meer wil komen, als er weer aanslagen worden gepleegd, de verkiezingen op een drama uitlopen, de zomer wat te koud wordt, dan is het enige wapenfeit gewoon doorgaan en zoveel mogelijk genieten tot de dood je van je zelf scheidt.

Zoals negentien jaar geleden. Mensen gingen naar hun werk. Zoals altijd. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Maar hoe groot is de hoek als vliegtuigen een kantoorgebouw doorboren? In één klap gescheiden van het leven en nabestaanden, die een erfenis kregen zonder keuze om deze te weigeren. Met als enige vraag: waarom?

Heb het leven lief.

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

12.09.20
Feedback:
Herkenbaar, mooi stukje.
Het doet me ook sterk denken aan een alom bekend versje...
'Ga nooit weg zonder te groeten
Ga nooit weg zonder een zoen... etc
 • Waardering
  100%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
12.09.20
Feedback:
Erg mooi weer, Han. Graag gelezen. Grt
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
12.09.20
Feedback:
Prachtig!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
'Hij is niet een van ons'
751
Lezen?
Column
Barbara Baarsma - hier moet de mattenklopper over
747
Lezen?
Column
Wat onder het vet zit bederft niet
686
Lezen?
Column
De huidskleur onder de vacht
685
Lezen?
Column
Hoofd- en bijzaken
674
Lezen?