Voor schrijvers door schrijvers
Schrijfwedstrijd: Magie en tovenaars.
Meedoen van 25-2 t-m 25/4
Poëzie-battle t/m 15 mei
Durf jij het aan?
Actueel overzicht Schrijfwedstrijden
Veel nieuwe schrijfwedstrijden!

Al jarenlang loop je met de gedachte om jouw verhaal, je levensloop, je bijzondere ervaringen nu eindelijk eens op papier te zetten en als het mogelijk zou zijn in boekvorm. Hoe vaak hebben anderen wel niet tegen je gezegd; Waarom schrijf je het niet op? Of je hebt een bedrijf, bent lid van een vereniging, hebt een hechte familie en je zou zo graag daarover een bondige samenvatting geven in boekvorm...

Maar ja, hoe doe je dat? Het schrijven lukt je wel maar daarna? Je betwijfelt of er een uitgever te vinden is om jouw boek uit te geven en zelf uitgeven is te ingewikkeld en de kosten vast te hoog. Een hoge winstverwachting is niet reëel en ook niet direct de bedoeling. Eigenlijk heb je het over een kleine oplage. Maar stel dat de belangstelling voor je boek toch groter is dan verwacht dan wil je wel de mogelijkheid hebben om snel extra exemplaren te laten drukken en misschien zelfs wel je boek gewoon in alle boekwinkels te koop aanbieden.

Is dat wel mogelijk op een eenvoudige manier?

Jazeker. Wij bieden je de mogelijkheid om zelf je boek uit te geven en ons een opdracht te geven het leeuwendeel van het noodzakelijke werk voor je uit te voeren. Snel, voordelig met precies het aantal, dat je nodig denkt te hebben en zonder te bezuinigen op de uitstekende kwaliteit die kenmerkend is voor onze uitgaven.

Mijn verhaal als boek
Klik hieronder op de balk voor meer informatie

Jouw boek

Jouw boek!
Schrijverspunt Clusteruitgeverij biedt, in samenwerking met uitgeverij Schrijverspunt elke auteur deze aantrekkelijke mogelijkheid. Jouw eigen boek! Het combineert de voordelen van het uitgeven in eigen beheer met de productionele dienstverlening van een professionele uitgeverij. Anders gezegd: jij levert de tekst en Schrijverspunt zorgt voor de volledige POD productie met als resultaat je eigen boek.
Jij behoudt, vanzelfsprekend, de auteurs- en uitgeefrechten. Wij, van Schrijverspunt, zorgen voor een boek wat gezien mag worden. Geen onduidelijkheden over de kosten.

Hoe ziet je boek eruit?
  • Een boek wordt standaard in paperbackuitvoering, formaat 23,5x15,5 cm. geleverd. Dat wil zeggen: een stevige soft cover, voorzien van een mooie, beschermende laag. De pagina's worden in de rug gelijmd (garenloos gebrocheerd). De cover is in full color.   
  • Op de voorkant van de cover tonen we een zelf door de auteur aan te leveren afbeelding en voor de verdere cover een vaste basiskleur. Op de voorkant plaatsen we de titel en de naam van de auteur in een vast formaat. Op de achterkant de gewenste flaptekst.
  • We voegen een ISBN (en barcode) toe en bepalen de verkoopprijs.
  • Er zal geen correctie of opmaak van het binnenwerk plaatsvinden.
Niet standaard en tegen een vergoeding is het mogelijk om diensten als het opmaken van het manuscript, tekstredactie, ontwerp van een persoonlijke cover en dergelijke bij te kopen, maar dat is zeker niet verplicht of noodzakelijk.

De verkoop van je boek

Hoe gaat het met de verkoop van mijn boek?

Schrijverspunt zorgt ervoor dat je boek beschikbaar is voor verkoop in elke (online) boekenwinkel in België en Nederland gedurende minimaal een half jaar na de verschijningsdatum. Dan hebben we het dus over de lokale boekhandel maar bv ook over Bol.com. 
Per verkocht boek ontvang je een royalty van 10%. Je kunt online de verkoopresultaten van je boek volgen en na een halfjaar betalen we de royalty's ook uit.

Kan ik mijn boek ook zelf verkopen?

Het is niet verplicht maar natuurlijk is dat mogelijk door exemplaren van je boek te bestellen voor eigen verspreiding. Ook een erg goede manier om je boek direct aan vrienden of familie te verkopen of gewoon cadeau te geven. Met een minimum van 10 exemplaren bepaal je zelf hoeveel exemplaren voor eigen verspreiding je wilt van je boek. Dat is vanaf de verschijningsdatum mogelijk in onze webshop. Als auteur van het boek heb je natuurlijk recht op een forse auteurskorting van 10-35%. Bij verkoop van deze boeken ontvang je geen royalty maar is de winst volledig voor jou. Je kunt onbeperkt zelf boeken met auteurskorting bestellen voor eigen verspreiding tot een half jaar na de verschijningsdatum.

De belangstelling voor je boek blijkt in de praktijk groter dan verwacht?


Dat vinden we eigenlijk alleen maar mooi. Heb je het idee, in dat eerste halfjaar, dat de belangstelling voor je boek nog wel eens groter zou kunnen worden en/of langer kunnen duren? Dan is een verlenging met bv een jaar eenvoudig en zonder wijzigingskosten, snel te regelen. Gewoon je in die periode aanmelden als deelnemer van Schrijverspunt Clusteruitgeverij en je boek, als deelnemer, aanmelden. Je boek blijft dan zichtbaar en te koop in de etalages van online boekwinkels als bijvoorbeeld Bol.com, Ako, Bruna,etc en natuurlijk ook bestelbaar bij iedere fysieke boekwinkel.

De exacte voorwaarden lees je op onze website. Na deze verlenging ontvang je geen royalty meer voor een verkocht boek maar is de winst, na aftrek van de boekhandelskorting, kosten CB en de drukkosten dan, volledig voor jou! Een extra reden om de verkoopperiode na het halfjaar te verlengen. Heb je geen belangstelling voor verlenging dan hoef je geen actie te ondernemen en beëindigen we de verkoop van het boek automatisch na een half jaar. Exemplaren bestellen voor eigen verspreiding is daarna ook niet meer mogelijk.

De voorwaarden

Het manuscript:
Jij, de inzender, bent de auteur van het manuscript en bezit alle auteursrechten. In de keuze van het genre ben je vrij. Het manuscript dient, na verlening van de opdracht, aangeleverd te worden zoals aangegeven in de handleiding.

De opdracht voor publicatie:
Je verleent Schrijverspunt de opdracht voor publicatie en afhandeling van de verkoopresultaten van je boek door in de webshop van Schrijverspunt hiertoe een bestelling te plaatsen. Door het plaatsen van de bestelling stem je in met de hier genoemde voorwaarden. Na afronding van de bestelling, resp ontvangst van de betaling ontvang je een eenvoudige handleiding voor het aanleveren van het noodzakelijke materiaal.

Het boek:
De door jou gewenste titel evenals jouw naam als auteur worden expliciet vermeld. Met behulp van de ontvangen handleiding dien je binnen drie maanden, tenzij onderling anders overeengekomen, je manuscript, een uitnodigende flaptekst en voor de voorkant van je boek een afbeelding naar keuze te versturen naar Schrijverspunt. Bij overschrijding van de termijn vervalt het recht op publicatie.

Publicatie als boek:
Na ontvangst van het noodzakelijke materiaal zal je boek binnen 20 werkdagen beschikbaar zijn voor verkoop. We melden hiertoe je boek aan bij CB.
Het staat je vrij je boek te promoten en de verkoop te bevorderen.

Auteursrechten en royalty:
Ook bij de publicatie blijven de auteursrechten bij jou. Per verkocht boek ontvang je een royalty van 10% van de netto verkoopsprijs van je boek. Als auteur bestaat de mogelijkheid exemplaren (min.10) van je boek voor eigen verspreiding en met een auteurskorting van 10-35% te bestellen.

Beëindiging:
Deelname aan dit project beëindigt automatisch en zonder noodzaak tot opzegging na een half jaar na de verschijningsdatum van het betreffende boek. Verlenging van deze periode is mogelijk.

Algemeen:
Daar waar dat hier niet expliciet is aangegeven of uitgesloten zijn de reguliere bedrijfsregels zoals te doen gebruikelijk voor auteurs waarvan Schrijverspunt een boek uitgeeft, resp. de algemene voorwaarden van toepassing.

Instemming met de voorwaarden:
Door de verlening van de opdracht t.g.v. de bestelling in de webshop van Schrijverspunt geef je aan in te stemmen met deze voorwaarden.


Hoe kan ik gebruik maken van deze mogelijkheid?

bannermijnverhaalSpreekt het concept je aan? Eindelijk je eigen boek letterlijk vasthouden, voldoende exemplaren (met een aantrekkelijke auteurskorting) kunnen bestellen om weg te geven of te verkopen en je boek gedurende minimaal een half jaar beschikbaar voor verkoop in vrijwel elke boekenwinkel? Een vaste prijs en verder geen gedoe? Dan is de volgende stap dat je een bestelling plaatst in onze webshop. Om de kosten hoef je het niet te laten. Voor deze dienstverlening  (productie boek en cover, ISBN, aanmelding CB en afhandeling administratie) betaal je, eenmalig slechts € 75.--,  Op die manier kun je je rustig voorbereiden. Na ontvangst van deze bestanden gaan wij aan de slag en zodra de boeken gedrukt melden we je boek aan bij CB en kan de verkoop starten!


Samengevat:
  1. Bestel in onze webshop de mogelijkheid om gebruik te maken van deze dienstverlening (Klik op AAN WINKELWAGEN TOEVOEGEN).
  2. Na afronding van de bestelling ontvang je een handleiding.
  3. Stuur ons de noodzakelijke bestanden binnen drie maanden na ontvangst van de handleiding.
  4. Na afronding van de voorbereiding van de druk melden we je boek aan bij CB en is je boek een halfjaar beschikbaar voor verkoop (verlenging van de periode is mogelijk).


Klik hieronder op de afbeelding om gebruik te maken van deze mogelijkheid

Is iets niet duidelijk of heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!
Dit artikel delen?
Pin It

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/sitemap