Nog even genieten...
Wij doen het ook rustig aan
Je boek te koop in alle boekwinkels
Voor € 7.50 per maand
Sprookjeswedstrijd Schrijverspunt
van 1-8-2018 t/m 15-10-2018
Actueel overzicht Schrijfwedstrijden
Veel nieuwe schrijfwedstrijden!
Schrijverspunt geeft samen met jou je boek uit!
Ontvang een royalty, geen eigen kosten!
Schrijverspunt voor schrijvers door schrijvers
Ook een column schrijven voor Schrijverspunt?
Blogs
Artikelen
Webshop categorieën
Webshop producten
Commentaar
PLG_SEARCH_PAGEBUILDERCKSEARCH
Leden
Tags
Weblinks
Categorieën

Inloggen

Promotie van je boek

Zelf een artikel toevoegen voor deze rubriek?

Leden kunnen een lezenswaardig artikel met relevante informatie toevoegen. Door in te loggen verschijnt hieronder een formulier!

Heb je zelf een artikel geschreven? We ontvangen graag je artikel ter beoordeling. Bij geschiktheid publiceren we je artikel z.s.m..

Bookbustere Boek

De verkoop van je boek gaat niet vanzelf. Als auteur zul je er de nodige tijd, aandacht en energie in moeten steken om je boek onder zo breed mogelijke aandacht te brengen. Blader door de onderstaande artikelen en laat je inspireren door de tips, ideeën en de do’s and don’ts. 

Boekpresentatie
Een boekpresentatie zou eigenlijk een vast onderdeel moetenzijn bij de verschijning van een boek. Een boekpresentatie is een mooie manier om jezelf als schrijver te belonen en daarnaast een perfect marketinginstrument. Met een goed programma en een concreet draaiboek is de boekpresentatie de kers op je taart zonder dat sprake hoeft te zijn van hoge kosten.

Waar moet je aan denken?
  • Kies om te beginnen een passende locatie. In goed overleg is vaak wel een boekwinkel, bibliotheek, een bevriende winkel, bij je thuis of dergelijke te vinden waar een boekpresentatie te houden is. Wil je iets meer, maar ook met meer kosten, dan zijn er schitterende locaties te vinden die perfect aansluiten bij de inhoud van jouw boek. Speelt een speeltuin of bv een museum een belangrijke rol in je boek? Dan zou dat ook de locatie kunnen zijn. Brengt de locatie en mogelijke catering kosten met zich mee, probeer dan een sponsor te vinden. Maar bedenk dat je zelf bepaalt hoe luxe je het wilt laten zijn. Zorg hoe dan ook voor passende muziek.
  • Denk goed na over de datum van de boekpresentatie. Wat is een goed moment voor je gasten, een goed moment voor media-aandacht, etc. Bedenk ook of er een bijzondere link is te leggen tussen de datum en jouw boek. Maakt het weer extra bijzonder.
  • Wees kritisch met de gastenlijst. Bedenk vooral wie er wat voor je boek kan betekenen. Bedenk ook dat niet elke uitgenodigde zal komen en je wilt ook niet voor een lege zaal staan. Maak een voorintekenprijs voor je boek. Belangstellenden kunnen dan het boek afhalen na afloop van de boekpresentatie. Voeg een kaartje toe met een bedankje en bv het verzoek om een review te schrijven. Geef een aantal boeken weg aan personen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de totstandkoming van je boek.
  • Zorg voor een verzorgde catering. Koffie/thee is de basis bij ontvangst of feestelijker een bubbeltjeswijn. Zorg er voor dat iemand, een bekende, de catering runt. Jij bent er voor de gasten. Denk goed na over de mate van catering.
  • Zorg voor een opvallende uitnodiging. Probeer duidelijk aansluiting te vinden bij de vormgeving van je boek. Verstuur de uitnodiging ongeveer 4 weken voor de presentatie. Ondersteun de uitnodiging door passende activiteiten op de sociale media. Probeer, indien mogelijk, kort voor de presentatie de genodigden nog eens te attenderen op de boekpresentatie met een app-je of sms’je. Verstuur ook een persbericht over de boekpresentatie.
  • Probeer een bekende persoon te vinden voor je boekpresentatie om hem of haar het eerste exemplaar te overhandigen. Een bekende persoon zorgt voor meer media aandacht. Met een beetje moeite is er vast voor jou iemand te vinden.
  • Maak een draaiboek voor de boekpresentatie. Daarin zouden de volgende zaken aan de orde kunnen komen; Ontvangst en welkom, een inleiding van een bijzonder gast, een korte voordracht door jou uit je boek (denk goed na over het tekstgedeelte), overhandigen van eerste exemplaar, gezamenlijk proosten en de boekverkoop/signering.
  • Leg de boekpresentatie vast voor verdere promotie. Zorg dat iemand een filmpje en/of foto's maakt van de presentatie. Leuk voor jezelf maar ook te gebruiken als boektrailer, op facebook en dergelijk. Maar niet te lang!
Dit overzicht is niet compleet maar wil inspireren voor een aantrekkelijke boekpresentatie waar je zelf veel plezier aan kunt beleven en waar je boek een verkoopstimulans door krijgt. Aanvullende opmerkingen, tips en suggesties zijn welkom en kunnen hieronder als reactie worden geplaatst.

Dit artikel delen?
Pinit Fg En Rect Red 20
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2018