Promotie van je boek

Meer informatie over publiceren en promotie van je boek (Klik hier)

Zelf een artikel toevoegen voor deze rubriek?

Leden kunnen een lezenswaardig artikel met relevante informatie toevoegen. Door in te loggen verschijnt hieronder een formulier!

Heb je zelf een artikel geschreven? We ontvangen graag je artikel ter beoordeling. Bij geschiktheid publiceren we je artikel z.s.m..

De verkoop van je boek gaat niet vanzelf. Als auteur zul je er de nodige tijd, aandacht en energie in moeten steken om je boek onder zo breed mogelijke aandacht te brengen. Blader door de onderstaande artikelen en laat je inspireren door de tips, ideeën en de do’s and don’ts. 

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
promotiemetwebsiteEen boek promoten zonder een eigen website is eigenlijk niet meer van deze tijd. Een website is een perfect hulpmiddel om potentiële lezers, recensenten, tijdschriften en boekhandels te attenderen op je nieuwe boek. Daarnaast is het een geweldig hulpmiddel voor aanvullende informatie voor belangstellenden.
 

Kosten website

Een website hoeft niet duur te zijn. Voor enkele tientjes per jaar heb je al een eigen domeinnaam.

Ontwikkeling website
Een slechte website kan echter ook voor antireclame zorgen. Surf maar eens rond en je zult zien dat er juweeltjes zijn, maar ook sites die er niet uitzien of die door verkeerde instellingen niet of gedeeltelijk functioneren. Als schrijver ben je gewend om te denken zoals een lezer dat doet en die vaardigheid moet je ook toepassen bij de ontwikkeling van je website. Verdiep je er een beetje in, vraag hulp aan een kennis, buurjongen/-meisje of collega en surf eens wat rond. Je zult ontdekken dat je veel zelf kunt.

Streef naar kwaliteit
Belangrijk is een goede layout, een overzichtelijke menustructuur en kwaliteit! Zorg dus voor scherpe afbeeldingen en duidelijke lettertypes.  Ook niet onbelangrijk is het gebruik van de juiste trefwoorden. Je wilt gevonden worden? Zorg daar dan ook voor. Met de juiste trefwoorden, die met je boek te maken hebben, weten zoekmachines je makkelijker te vinden.

Domeinnaam
Maak voor de domeinnaam gebruik van je eigen naam of een pseudoniem. De titel van je boek als domeinnaam is met oog op een eventueel volgend boek niet handig. Gebruik je website dus om jouw auteursnaam te promoten!

Promoot je website
Ben je tevreden over je website? Zorg er dan voor dat ook anderen je weten te vinden. Bezoek andere vergelijkbare websites en vraag of ze een link naar je website willen plaatsen. De sociale Schrijversplek van Schrijverspunt biedt hier diverse mogelijkheden voor. Goed voor de hits, maar ook goed voor de vindbaarheid bij de zoekmachines! Je website kun je ook promoten door middel van visitekaartjes, je handtekening in je e-mail, persberichten, etc.

Wat moet er in ieder geval op een schrijverswebsite te vinden zijn?

• Een duidelijke foto van de omslag van het boek.

• Een wervende tekst voor het boek (de flaptekst). Geen commerciële praat maar een samenvatting die prikkelt tot lezen.

• Optioneel is het plaatsen van enkele pagina's uit de inhoud.

• Achtergrondinformatie over de feiten in je boek.

• Reacties van lezers op uw boek, het liefst van recensenten.

• Informatie over jezelf en een boeiende foto.

• Het laatste nieuws over het boek.

• Een link naar de webwinkel waar je boek te bestellen is.

• Contactinformatie voor de pers.

• Reacties vanuit de pers.

• Een kader met alle essentiële informatie: auteur, uitgever, ISBN, jaar, boekvorm, aantal pagina's, taal, de vaste verkoopprijs.


Jouw aanvullingen en tips zijn welkom. Geef hieronder dus gerust een reactie!

© schrijverspunt - alle rechten voorbehouden

Heb je belangstelling voor het beheer van een eigen website? Met MijnWebsite bouw je in een handomdraai je eigen website. Terwijl je je website bekijkt, pas je hem met de drag & dropfunctie eenvoudig aan door te klikken, slepen en typen. Als je unieke ontwerp naar wens is, publiceer je hem. Zo zet je zonder technische kennis snel een professionele website online! Bij je domeinnaam of e-mailpakket ontvang je een gratis website. Heb je een hostingpakket? Dan krijg je een volledige versie van MijnWebsite waarmee je een uitgebreide website kunt bouwen. Het aantal pagina’s is afhankelijk van het pakket dat je kiest.

Belangstelling? KLIK HIER

Pin It

schrijversplekwelkom


Inloggen / Registreren / Persoonlijk menu

Je peroonlijk menu is na het inloggen zichtbaar!
   

Wegwijzer voor de website (Klik hier)

Klik op een van de mogelijkheden.

SCHRIJVERSPUNT

Schrijverspunt is een platform voor schrijvers, lezers en uitgevers. Je kunt op onze website terecht voor nieuwtjes en tips over schrijven en uitgeven.

SCHRIJVEN EN SCHRIJVERS

Informatie over schrijven, boeken over schrijven, cursussen, etc. Ook als je kennis wilt maken met andere schrijvers.

LEZEN EN BOEKEN

Informatie over boeken met recensies, boekfragmenten, boektrailers etc. Boeken die binnenkort verschijnen. Onze boekenwinkel en Boekenpartners.

ZELF SCHRIJVEN

Je kunt online meedoen aan vele schrijfactiviteiten, o.a. verhalen, blogs, columns en/of gedichten toevoegen of deelnemen aan een van de schrijfwedstrijden.

PUBLICEREN VAN JE WERK

Of je manuscript wordt uitgegeven door een uitgeverij, of dat je het uitgeven zelf (in eigen beheer) gaat doen - er komt veel bij kijken.

UITGEVEN MET SCHRIJVERSPUNT

Een boek in eigen beheer uitgeven is mogelijk bij Schrijverspunt Clusteruitgeverij. Uitgever Schrijverspunt geeft jouw boek uit zonder kosten voor jou!

Schrijverspunt Clusteruitgeverij

Uitgever Schrijverspunt

Veel plezier

Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2018