Voor schrijvers, door schrijvers

Schrijvers - informatie

Informatie voor schrijvers
Informatie door, voor en over schrijvers. Van schrijftips tot praktische zaken waar je als schrijver mee te maken krijgt. Zelf wat te melden voor deze rubriek? We stellen lezenswaardige informatie erg op prijs.

Feedback Manuscript en proeflezen

Hoe maak je je manuscript beter?

FeedbackvoordeschrijverJe manuscript is af of bijna af. Mooi. Maar is het goed genoeg? Je manuscript kent vaak nog maar één lezer en dat ben jij, toevallig ook nog eens de schrijver van het manuscript. Wellicht heb je dan de behoefte om van een serieuze lezer te horen wat haar of zijn mening is.

Niet je partner, een familielid of een goede vriend. Want in hoeverre is dan de feedback een weergave van de relatie i.p.v. de beleving van je manuscript? Misschien ben je dik tevreden over je werk maar heb je de nodige twijfels bij een bepaald hoofdstuk.

Het blijkt dat veel auteurs anderen inschakelen bij het afsluiten van de werkzaamheden aan een manuscript. Soms gebruikt men een tekstbureau om de kwaliteit van een manuscript te waarborgen (ook onze voorkeur!), maar meestal roept men de hulp in van proeflezers. Een alternatief voor een tekstbureau en meestal zonder kosten. Maar het lukt niet altijd om geschikte proeflezers te vinden. Schrijverspunt wil helpen. Proeflezers kunnen zich, op de marktplaats van Schrijversplek, aanbieden en auteurs kunnen een verzoek indienen voor een proeflezer.

Waarom zou je je beschikbaar stellen als proeflezer?

  • Je helpt een collega-auteur
  • Je kunt een verhaal lezen
  • Je kunt jouw kennis aanscherpen door te leren van een ander
  • je leert misschien anders te kijken naar een tekst

Je kunt jezelf aanmelden als proeflezer. Graag zelfs! Auteurs die behoefte hebben aan een proeflezer kunnen, na inloggen, de gewenste proeflezer contacten door zijn of haar profiel te bezoeken en een persoonlijk bericht sturen om verdere afspraken te maken.

Ben je op zoek naar een proeflezer? Dat kun je ook melden en dan graag wat meer informatie bij je zoekvraag.
klikhierom op zoek te gaan naar een proeflezer of jezelf op te geven als proeflezer. bezoek de marktplaats op de Schrijversplek.


Bedenk wel dat ook de vraag om feedback al een eerste stap is in de promotie van je boek......

Hits: 7748