Er kan er maar één de winnaar zijn’. Die conclusie kan bij de afweging om deel  te nemen aan een schrijfwedstrijd enorm stimuleren, maar aan de andere kant net zo demotiverend zijn.
Hoe groot is immers de kans dat jouw inzending, als een van de vele, tot beste verkozen wordt?
Toch weerhoudt die gedachte veel hobbyschrijvers er niet van om regelmatig aan schrijfwedstrijden mee te doen. Is het alleen de competitiedrang of zijn er meer redenen voor het in de strijd werpen van pennenvruchten? Als de kans op succes relatief klein is, waarom oefenen schrijfwedstrijden dan zo’n grote aantrekkingskracht uit?
 
Op de eerste plaats is het spelelement een uitdaging voor wie graag schrijft. De kans op een prijs motiveert en zorgt voor een prettige spanning.
Daarnaast is het een manier om je schrijverscarrière op weg te helpen. Als beginnend schrijver is het belangrijk om gezien te worden, om een CV op te bouwen. Deelnemen aan schrijfwedstrijden biedt die mogelijkheid, de weg naar zichtbaarheid, in de vorm van publicatie. Op voorwaarde dat je af en toe wint natuurlijk.
Een gunstig neveneffect is dat je op deze manier je schrijfvaardigheden kunt oefenen en aanscherpen om zo het beste uit jezelf naar boven te halen. Als jouw inzending succes oplevert is dit bovendien een bevestiging en stimulans om door te gaan met schrijven. Helemaal niet slecht voor je zelfvertrouwen dus.
De keerzijde is dat alles afhangt van het oordeel van de jury, die elke keer anders is. Er wordt dus telkens met andere ogen naar een verhaal gekeken. Je schrijfstijl moet aanslaan en dat is vaak een persoonlijke voorkeur. Smaken verschillen nu eenmaal. Maar zit daarin niet ook de uitdaging?
Deelnemen aan schrijfwedstrijden levert uiteindelijk altijd rendement op, zelfs als je niet wint. Het stimuleert je creativiteit, bevordert je schrijfkwaliteiten en leert waar je voorkeur ligt.
Inderdaad, meestal kan er maar één de winnaar zijn. Het zal je toch maar overkomen dat jij die ene bent.
 

© Carla Engelen / Schrijverspunt

Overzicht actuele schrijfwedstrijden: Klik hier!

Pin It

Nieuwe leden van Schrijverspunt

Schrijver, Meedoen schrijfactiviteit, Lezer
Boekentips

Contact

Contactgegevens:

Nederland:
Schrijverspunt
p/a Molenkampspark 7
7607LD Almelo
Nederland

België
Schrijverspunt
p/a Krijtstraat 47
3770 Riemst
België

Zakelijk:


IBAN: NL86 TRIO 0198 5602 06 / BIC: TRIONL2U
t.a.v. Schrijverspunt
KVK : 67629369
Belgie: 0669.636.728
BTW: 857099796B01

Op de website is de nodige informatie te vinden. Veel antwoorden op vragen zijn te vinden bij  'Zoeken en vinden op Schrijverspunt' hierboven. Daarnaast blijft het natuurlijk altijd mogelijk om direct contact met ons op te nemen.

Schrijverspunt

Ik heb een vraag/opmerking voor de redactie van Schrijverspunt.


Schrijverspunt Clusteruitgeverij

Ik heb een vraag/opmerking voor Schrijverspunt Clusteruitgeverij


Uitgever Schrijverspunt

Ik heb een vraag/opmerking voor Uitgever SchrijverspuntWil je dat we je bellen? Geef dat dan aan in de e-mail en we bellen je z.s.m. Privacy

Volg ons ook op de sociale media:
twitter facebook instagram linkedin

Naar de Schrijversplek?

Op de Schrijversplek zijn de laatste nieuwtjes te vinden, kun je een blog of video toevoegen, je boekpresentatie melden, contact leggen met andere leden, etc.

Klik hiernaast op de afbeelding van de Schrijversplek!

De webwinkel van Schrijverspunt

Voor bezoekers en leden van Schrijverspunt, maar m.n. ook voor deelnemers van Schrijverspunt Clusteruitgeverij en auteurs waarvan Schrijverspunt de uitgever is hebben we naast deze website ook een online winkel.

klikhier om onze webwinkel te bezoeken!

Zoeken en vinden op Schrijverspunt

klikhier om de veelgestelde vragen en antwoorden te bekijken.

klikhier om iets te zoeken op Schrijverspunt!

Schrijverspunt Clusteruitgeverij

Schrijverspunt Clusteruitgeverij heeft als motto niet voor niets "Voor schrijvers, door schrijvers". Als clusteruitgeverij hanteren we daardoor vrijwel altijd de laagste tarieven. Een clusteruitgeverij - het woord zegt het al - clustert titels van zelfuitgevende auteurs en kleine uitgeverijen bij de aansluiting bij CB. Door het volume worden de kosten door meerdere deelnemers gedragen.

klikhier om Schrijverspunt Clusteruitgeverij te bezoeken!

Uitgever Schrijverspunt

Naast schrijversplatform en clusteruitgeverij is Schrijverspunt zelf ook uitgever. Onze missie is om debuterende en nog onbekende auteurs een kans te geven. We vinden namelijk élk voltooid manuscript een prestatie en de moeite waard om gelezen te worden.

klikhier om naar uitgever Schrijverspunt te gaan!
Teksten en beelden op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd - overname alleen met schriftelijke toestemming. © 2017 Schrijverspunt.nl, All Rights Reserved.