Meer informatie over schrijven en schrijvers?

Zelf een artikel toevoegen voor deze rubriek?

Leden kunnen een lezenswaardig artikel met relevante informatie toevoegen. Door in te loggen verschijnt hieronder een formulier!

Heb je zelf een artikel geschreven? We ontvangen graag je artikel ter beoordeling. Bij geschiktheid publiceren we je artikel z.s.m..


Er kan er maar één de winnaar zijn’. Die conclusie kan bij de afweging om deel  te nemen aan een schrijfwedstrijd enorm stimuleren, maar aan de andere kant net zo demotiverend zijn.
Hoe groot is immers de kans dat jouw inzending, als een van de vele, tot beste verkozen wordt?
Toch weerhoudt die gedachte veel hobbyschrijvers er niet van om regelmatig aan schrijfwedstrijden mee te doen. Is het alleen de competitiedrang of zijn er meer redenen voor het in de strijd werpen van pennenvruchten? Als de kans op succes relatief klein is, waarom oefenen schrijfwedstrijden dan zo’n grote aantrekkingskracht uit?
 
Op de eerste plaats is het spelelement een uitdaging voor wie graag schrijft. De kans op een prijs motiveert en zorgt voor een prettige spanning.
Daarnaast is het een manier om je schrijverscarrière op weg te helpen. Als beginnend schrijver is het belangrijk om gezien te worden, om een CV op te bouwen. Deelnemen aan schrijfwedstrijden biedt die mogelijkheid, de weg naar zichtbaarheid, in de vorm van publicatie. Op voorwaarde dat je af en toe wint natuurlijk.
Een gunstig neveneffect is dat je op deze manier je schrijfvaardigheden kunt oefenen en aanscherpen om zo het beste uit jezelf naar boven te halen. Als jouw inzending succes oplevert is dit bovendien een bevestiging en stimulans om door te gaan met schrijven. Helemaal niet slecht voor je zelfvertrouwen dus.
De keerzijde is dat alles afhangt van het oordeel van de jury, die elke keer anders is. Er wordt dus telkens met andere ogen naar een verhaal gekeken. Je schrijfstijl moet aanslaan en dat is vaak een persoonlijke voorkeur. Smaken verschillen nu eenmaal. Maar zit daarin niet ook de uitdaging?
Deelnemen aan schrijfwedstrijden levert uiteindelijk altijd rendement op, zelfs als je niet wint. Het stimuleert je creativiteit, bevordert je schrijfkwaliteiten en leert waar je voorkeur ligt.
Inderdaad, meestal kan er maar één de winnaar zijn. Het zal je toch maar overkomen dat jij die ene bent.
 

© Carla Engelen / Schrijverspunt

Overzicht actuele schrijfwedstrijden: Klik hier!

Pin It
Nieuwe leden:

Contact

Contactgegevens:

Nederland:
Schrijverspunt
p/a Molenkampspark 7
7607LD Almelo
Nederland

België
Schrijverspunt
p/a Krijtstraat 47
3770 Riemst
België

Zakelijk:


IBAN: NL86 TRIO 0198 5602 06 / BIC: TRIONL2U
t.a.v. Schrijverspunt
KVK : 67629369
Belgie: 0669.636.728
BTW: 857099796B01

Op de website is de nodige informatie te vinden. Veel antwoorden op vragen zijn te vinden bij  'FAQ' . Daarnaast blijft het natuurlijk altijd mogelijk om direct contact met ons op te nemen. Klik hieronder!

Hierklikken

Wil je dat we je bellen? Geef dat dan aan in de e-mail en we bellen je z.s.m. Privacy

Volg ons ook op de sociale media:
twitter facebook instagram linkedin

Webshop Schrijverspunt

Hierklikken120

Schrijverspunt Clusteruitgeverij

Hierklikken120

Uitgever Schrijverspunt

Hierklikken120
Lid worden?
Teksten en beelden op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd - overname alleen met schriftelijke toestemming. © 2017 Schrijverspunt.nl, All Rights Reserved.