Ik, schrijver

Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een schrijfopdracht je helpen om je creativiteit aan te spreken. Zo omzeil je je eigen gewoontes en vaste manieren in je schrijven.
Schrijf een fantasierijk verhaal met als onderwerp 'Ik, schrijver'. Waarheidsgetrouw of compleet fictief, het is aan jou als het maar de moeite waard is om te lezen. Probeer de lezer te boeien en mee te trekken in jouw wereld als schrijver.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

222 Hits

Publicatie op:
Ik, schrijver?
Lezen deed ik als kind al erg graag. Op mijn elfde bleek ik alle kinderboeken van de bieb al gelezen te hebben en begon ik aan boeken voor volwassenen. Waar ik ook was, altijd had ik een boek bij me. Naast lezen, schreef ik ook gedichtjes, waarvan ik me sommigen, nu 30 jaar later, nog steeds herinneren kan.
Ik droomde ervan een boek te schrijven en ik kan het aantal pogingen dat ik daartoe heb gedaan niet meer tellen.
Het lukte me nooit, niet als kind en later als volwassene nog steeds niet. Ik had geen verhaal in mijn hoofd dat lang genoeg was om een boek te vullen. Mijn meest succesvolle poging was mijn levensverhaal. Daar kon ik wel een acceptabel aantal pagina's mee vullen. Ik had ook genoeg meegemaakt om het een interessant verhaal te maken, maar tijdens het schrijven raakte ik in de knoei met de schrijfstijl en de vorm. Moest ik beginnen bij het heden en terugwerken naar mijn jeugd, of moest ik beginnen bij mijn jeugd en naar het heden toewerken?
 
Na talloze pogingen gaf ik het schrijven op. Ik schreef nog in mijn dagboek en korte teksten voor mezelf, maar een boek was een droom die ik nooit waar zou kunnen maken. Toch kon ik het schrijven niet los laten en stortte me op het inzenden van artikelen voor info.nu. Zowaar heb ik daar twee artikelen gepubliceerd. Daarna ontbrak het me aan originele onderwerpen voor een derde artikel.
Schrijven blijft mijn passie en eindelijk begrijp ik dat niet iedere schrijver een boek publiceerd. Schrijven kan op vele manieren en nu is mijn doel om te ontdekken op welke manier, in welke vorm, ik kan schrijven. Korte verhalen lukken me goed, gedichten gaan me ook makkelijk af. Ik schrijf niet om gelezen te worden, ik schrijf om mezelf te kunnen uiten.
Mijn conclusie: Blijf schrijven! en wie weet waar het ooit toe leiden zal.

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Ik, schrijver?"

© Olivia van Tilborg
12.12.20
Feedback:
Leuk om te lezen hoe je schrijven is ontstaan
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
06.10.20
Feedback:
Hallo Olivia. Kijkend naar de opdracht vond ik het de moeite waard om te lezen maar niet echt boeiend voor mij. Een beetje veel een rapportage en misschien wat te weinig emotie en beschrijving.
  • Schrijfkwaliteit
    3.0/5
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig

In elke boekenwinkel: