Voor schrijvers, door schrijvers
 • Hints & tips voor Schrijverspunt

  Het motto van schrijverspunt is: 'Voor schrijvers door schrijvers'. Op Schrijverspunt is al veel informatie te vinden, kunnen leden meedoen aan schrijfactiviteiten, etc. Maar we streven altijd naar beter. Daarom stellen we suggesties altijd erg op prijs. Die ontvangen we spontaan per e-mail, door gebruik te maken van polls maar in deze rubriek kunnen leden direct zelf een tip geven.
 • Jouw suggestie?

  Leden van Schrijverspunt kunnen de redactie van Schrijverspunt een hint of tip geven om de website nog aantrekkelijker te maken.
  We nemen de ontvangen suggestie altijd serieus in behandeling. Dat kan enige tijd in beslag nemen. Zodra dat mogelijk is (soms willen we eerst weten wat andere leden van de suggestie vinden of is bv eerst verder onderzoek noodzakelijk) voegen we een reactie aan jouw suggestie toe.
 • Spreekt de suggestie je aan?

  Elke suggestie nemen we serieus, maar voor ons is het ook van belang om te weten of meer leden enthousiast zijn over het voorstel.

  Je kunt door te kiezen voor het duimpje omhoog of omlaag aangeven of de suggestie je aanspreekt of juist niet.

Hints & tips

Een tip voor de redactie?

Concepten

1
0
1
Een suggestie die het schrijven op jullie site mogelijk nog meer zal veraangenamen: het aanmaken van een concept van het in te dienen werk alvorens het definitief toe te voegen.

(De gedachte hier achter:) 
Als ik online ben en ik heb een idee om over te schrijven moet ik eerst Word aanklikken, daarop typen en vervolgens kopiëren, plakken op deze site. Prompt ontstaan dan hinderlijk brede witregels tussen de geplakte zinnen die ik met de beste wil van de wereld niet meer smal krijg. Moet ik het zaakje overtypen. Lastig en tijdrovend, vaak geloof ik het dan wel.
>> Kan ik een tijdelijk concept opslaan en die tekst op later -geschikter- tijdstip uitwerken/ bewerken/ corrigeren/ vormgeven dan is het een stuk minder haastwerk (word zelf wat nerveus van de teller rechts onderaan tijdens het indienen, met name tijdens online-wedstrijden.
Bovendien raak je je eerste ingevingen/ideeën niet onnodig kwijt.


 
Redactie: 
We adviseren om altijd eerst zelf de concepttekst alvast te schrijven en die dan als inzending toe te voegen. Voor het toevoegen is dan 15 minuten -of langer - tijd beschikbaar. Dat lijkt ons voldoende. Desgewenst is er na inzending de mogelijkheid om tekst of layout verder aan te passen. Om die reden zien we onvoldoende noodzaak en wel nadelen om een extra conceptfase toe te voegen.
Voor het knippen en plakken van een tekst adviseren we om dat te doen op de wijze zoals aangegeven in de toelichting. Door zelf minimaal gebruik te maken van opmaak in de te knippen tekst en deze te plakken met gebruik van de Plak-knop in de tekstverwerker ontstaan er geen opmaak problemen.
Mocht je wel een opmaakprobleem ervaren stuur dan een e-mail naar de sitebeheer svp. Een van de teamleden zal het dan verder onderzoeken en je helpen het probleem op te lossen.

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen