Loading...

De slag om Baarland - Dorothe Tempelman-Venselaar

deslagombaarland
Het is begin oktober 1295. Floris V, de machtige graaf van Holland en Zeeland, heeft van een spion gehoord dat Vlamingen een overval beramen op het dorp Baarland. Hij wil zijn grondgebied en zijn macht verdedigen. Baarland ligt niet ver van kasteel Troije in Monster (het tegenwoordige dorp Borssele ...Lees meer
€ 14,95


  • Beschrijving
  • Specificaties
  • Review
  • Plaats een review
Het is begin oktober 1295.

Floris V, de machtige graaf van Holland en Zeeland, heeft van een spion gehoord dat Vlamingen een overval beramen op het dorp Baarland. Hij wil zijn grondgebied en zijn macht verdedigen. Baarland ligt niet ver van kasteel Troije in Monster (het tegenwoordige dorp Borssele), waar zijn naamgenoot ridder Floris van Borselen woont. Deze Zeeuwse ridder moet zoveel mogelijk soldaten verzamelen voor het leger van graaf Floris V.

Ook de 15-jarige Maarten, de schildknaap van ridder Floris van Borselen moet mee. Hij krijgt een speciale opdracht.
Het leger van graaf Floris V is lang niet zo groot als dat van de Vlamingen. Zou het stand kunnen houden? Onverwachts komt er hulp opdagen, maar zou dat genoeg zijn? Zou Maarten het er levend van afbrengen?

Voor schrijfster Dorothé Tempelman-Venselaar liggen in Zeeland boeiende historische feiten voor het oprapen. Vliedbergen, ridders, fundamenten van kastelen, stof genoeg voor spannende verhalen.
In het nu zo vredige dorp Baarland heeft zich ooit een afschuwelijke gebeurtenis afgespeeld. Voor dit boek heeft ze zich verdiept in de betreffende periode. De historische gegevens heeft ze aangevuld met haar fantasie. Illustrator Danker Jan Oreel voorzag het boek van prachtige tekeningen.

Specificaties

Dorothe Tempelman-Venselaar
9789081901765
de Klimmende Ster
180
Paperback
2014
Lijst van de reviews:
Er zijn nog geen reviews geplaatst.
Stemmen:

Geef uw advies over dit item:

Gebruikersnaam:
E-mail: